Vásárhelyi Mária: legyünk szolidárisak Krekó Péterrel, ne hagyjuk magára! - Városi Kurír

Sorting by

×

Vásárhelyi Mária: legyünk szolidárisak Krekó Péterrel, ne hagyjuk magára!

Mélyen együttérzek Krekó Péterrel, pontosan ismerem mindazt, amit most átél, mivel én is hasonlóan aljas és hazug lejárató kampány célszemélye voltam 2001-ben. (Úristen 20 éve! És az eszközök azóta csak romlottak)

Hirdetés

Velem is az történt,

hogy elmondtam egy igaz történetet egy nemzetközi újságírókkal közös sajtóreggelin, amit egy holland újságírónő – némi tévedéssel – megírt a lapjában, és ezt követően indult ellenem az évekig tartó fideszes hazugság kampány, amelynek fókuszában az állt, hogy

“a bőrömből lámpaernyőt vagy cipőt kell-e készíteni”.

Mert állításuk szerint én azt “hazudtam”, hogy a magyarnemzet vezércikkírója korábban azt írta, hogy lámpaernyőt kell készíteni a bőrömből, pedig valójában azt írta, hogy cipőt. És két éven keresztül nem volt olyan hét, hogy az egyre szélesedő fideszes szennymédia valamelyik orgánumában ne ismételték volna el mindezt.

Én is bepereltem az összes orgánumot, ahol ez elhangzott/megjelent, minden pert megnyertem,

de borzalmas volt az a két év és a bíróságra járás is. Amikor az ember gyerekétől megkérdezik az iskolában, hogy

“a te mamád az, akinek a bőréből lámpaernyőt akarnak készíteni”,

amikor a fideszes média náci chatelői csak úgy emlegetnek, hogy “Vásárhelyi lámpaernyő Mária”, amikor a lányom felveszi a telefont, és látom, hogy legörbül a szája, mert egy női hang engem gyaláz a telefonban. Amikor a miniszterelnök – Orbán Viktor – a Parlamentben lehazaárulóz engem és a családom, hogy ő is kivegye a részét a kampányból.

És a “mi oldalunkon” a rideg közöny,

amivel végignézték mindezt, mert senki nem akart belekeveredni egy ilyen gusztustalan ügybe. És sajnos amikor efféle aljas hazugságok ellen védekezel nyilvánosan, akkor elkerülhetetlenül belesodródsz a magyarázkodásba, hiszen hogyan másképp lehet azt elmondani, hogy nem is azt mondtad és nem is úgy. És ezek a lejárató kampányok nagyon is akkurátusan fel vannak építve, a hazugság úgy terjed, mint a bozóttűz, és a végén már teljesen összezavarodik a néző, hogy most te gyújtogattál vagy téged próbáltak felgyújtani.

És miközben te semmi mást nem akarsz, mint elmondani az igazságot, a közönség már azt látja, hogy partner vagy ebben a méltatlan dulakodásban, hogy lehet, hogy a másik ütött először, de te visszaütöttél.

Teljesen reménytelen helyzet

A fidesz egész osztagokat mozgósít a rágalomhadjárat kiterjesztése érdekében és te ott állsz egyedül az igazságoddal. És persze a gyalázkodó levelek fenyegetésekkel, vastag zsidózással. Ráadásul az én esetemben a kampány szervező egy pszichopata volt, még intim magánlevelekkel is bombázott. Aztán – ahogy múlnak az évek – az ember szép lassan tudomásul veszi, hogy ilyen országban él, és egy idő után teljesen immunis lesz az ilyesmire. Ma már egyáltalán nem érdekel, hogy mit hazudoznak rólam a szennymédiában. De amíg ide eljutottam az nagyon keserves volt.

Legyünk szolidárisak Krekó Péterrel, ne hagyjuk magára!

Forrás

Háttér…

Szándékosan félreértette a kormánybarát média, amit Krekó Péter a Politicónak nyilatkozott – írta a portál a kedd reggeli hírlevelében. A politikai elemző azt mondta arról, hogy a magyar kormány hónapokon át az orosz és a kínai vakcinák beszerzését hirdette:

„Az emberek oltási hajlandóságának aláásása politikai következményekkel járhat Orbán Viktorra nézve”.

Politico most úgy fogalmazott:

„Bár a megjegyzés egyértelműen Orbán Viktor miniszterelnök stratégiájáról szólt, a kormányzati irányítású média több tucat cikket közölt, amelyek hamisan állították, hogy azzal az elemző ellenzéki politikusokat biztat az oltásokba vetett bizalom aláásására és az állampolgárok életének feláldozására, politikai előnyökért cserébe.”

A Political Capital kutatóintézet, amelynek Krekó az ügyvezető igazgatója, a Politico újabb írásának megjelenése után közleményt adott ki arról: miután már a cikket lehozó portál is egyértelművé tette, hogy a kormánymédia nem mond igazat, sajtóhelyreigazítási pereket indítanak ellenük, és személyiségi jogi per is indul a cikkek szerzői ellen – közülük Bayer Zsoltot külön nevesítette.

„A szavainkkal köszönőviszonyban sem lévő, paranoid téveszmékre alapozott uszítást határozottan visszautasítjuk”

Forrás

siófok

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

6 hozzászólás

 • 2021.01.07 - 08:17
  Közvetlen hivatkozás

  A kormánypropaganda valóban képes a szövegkörnyezetből kiragadott szavakkal, mondatokkal ás azok végtelen ismétlésével karaktergyilkolni. Ez Gyurcsény esetében egész jól sikerült, László Imre esetében már kevésbé, és remélem, Krekó Pter esetében sem lesz eredményes. Már más időket élünk minr a 2000-es években.

  Válasz
 • 2021.01.07 - 08:24
  Közvetlen hivatkozás

  Ez a cikk úgy ahogy van hazugság , ismerem az ügyet , egyetlen betűje sem igaz. A Vásárhelyi Máriát a Krekó Péterrel együtt keményen meg kellene büntetni. Ócska gyáva hazug szar alakok , kimondtak valamit , de a következményektől be vannak tojva. Tipikus komcsi senkiháziak.

  Válasz
  • 2021.01.07 - 15:13
   Közvetlen hivatkozás

   Krekó Péter komcsi? Vásárhelyi Mária komcsi? Orbán Viktor nem komcsi? Kövér László nem komcsi? Semjén Zsolt nem komcsi? Sorolhatnám …

   Válasz
 • 2021.01.07 - 08:49
  Közvetlen hivatkozás

  Normális emberek tudják, ismerik a fidesz aljas, gusztustalan eszközeit, ez nem is nekik szól, hanem a még megmaradt, bár egyre csökkenő fidesz-szavazóknak, akik nagyrésze az orbán-tv-böl, rádióból tájékozódik, és amit baromi sok közpénzből tartunk fenn orbánnak, teljesen indokolatlanul, a pénteki nyilatkozataihoz. Krekót nyugtassa meg az a tudat, hogy a normális emberek, aki ezt az aljasságot átlátják, már sokkal többen vannak, mint a fidesz által szédíthető emberek

  Válasz
 • 2021.01.07 - 19:42
  Közvetlen hivatkozás

  Én személyes ismeretség nélkül is, figyelemmel kísérve közéleti tevékenységét, határozottan kiállok Krekó Péter tisztessége, hitelessége mellett. Minden megnyilvánulása, véleményalkotása korrekt, megalapozott, egyértelmű.

  Válasz
 • 2021.01.08 - 15:37
  Közvetlen hivatkozás

  Tudom, az érintettek számára sovány vigasz,hogy az ilyen nemtelen,egészpályás letámadások a tehetséges, hiteles és rendíthetetlen emberek ellen irányulnak. Mindamellett,hogy kiállunk Krekó Péter és a hasonló sorsú emberek mellett, véleményem szerint fontos, hogy ügyeljünk arra is, ne segítsük elő a téma “szétterítését, felfújását”,hiszen ezzel az eredeti célkitűzést erősítjük.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.