Lehet, hogy mégsem választunk április 3-án?

A választások elmaradásával is számol a kormány a veszélyhelyzet miatt Az Igazságügyi Minisztérium rendeletébe rejtettek el egy érdekes mondatot, ami szerint a veszélyhelyzet miatt el is maradhatnak a választások. Írta meg az Azonnalin Kósa András

A választások elmaradásával is számol a kormány a veszélyhelyzet miatt

„Ha a választás veszélyhelyzet miatt elmarad, de az OEVI (Országos Egyéni Választási Iroda) a Ve. 121. § (2) bekezdése szerinti ajánlóívet már kinyomtatta, az ellátandó feladatokkal kapcsolatos normatívák alapján a támogatás megállapításra kerül”

– olvasható a friss Magyar Közlönyben a 3/2002. (I. 11) számú IM rendelet alatt.

Az idézet az Igazságügyi Minisztérium rendeletéből származik, amelyik egyébként az országgyűlési választások, valamint az ugyanerre a napra tervezett népszavazás költségeinek elszámolásáról szól.

A kormány eddig erről nem szólt sőt

Eddig azonban kormányzati dokumentumban sehol nem írták le, hogy a kormány akár a választások elhalasztásával is számol a veszélyhelyzet miatt,
sőt, amikor tavaly decemberében ezt újabb hat hónappal meghosszabbították, a törvény indoklásában külön szerepelt, hogy a választások kiírása és megtartása az Alaptörvényből következik, így azt mindenképpen meg kell tartani.

A szöveg így szól:

“megjegyzendő, hogy az országgyűlési képviselők általános választásának megtartása, annak április vagy május hónapra történő kitűzése az Alaptörvényből következik, ezért azt a különleges jogrend fennállása nem befolyásolja.”

Az ügyben az Azonnali kereste a Kormányszóvivői Irodát és az Igazságügyi Minisztériumot is, ha válaszolnak, arról külön cikkben fognak  beszámolni. mi is ott követjük a témát.

Kapcsol

Kapcsolódó

választ

2 hozzászólás

 • 2022.01.15 - 00:18
  Közvetlen hivatkozás

  jaj, ne forgassa mar orban a szemeit: nem a kormany szamol a valasztasok elmaradasaval – a kormany, mint donteskepes tarsasag nem letezik! – hanem egyedul orban fogja bejelenteni, hogy o a tejhatalmaval elve ugy latja, hogy a valasztas tomegrendezveny, es mint ilyen, jarvanyugyi kockazathordozo, tehat o egyszemelyben fogja betiltani. Hulye az, aki ezt a lehetoseget kihagyta a szamitrasbol.

  Válasz
 • 2022.01.15 - 08:55
  Közvetlen hivatkozás

  Én nem hiszem, hogy elmarad a választás. Szerintem O. úgy gondolja, hogy az osztogatásokkal és a bebetonozásokkal és a rengeteg pénzével, a sok milliárdos kampányával továbbra is uralja a teret, azaz az országot. Az EU-tól nem jön a pénz, nem gond, felvett hiteleket, és le akarja zavarni a választást, mielőtt a gazdaság teljesen összeomlik és a vírus még jobban elszabadul. Persze, kétharmada nem lesz, de valójában már nincs is rá szüksége, minden és mindenki a helyére került, agitproposok, kullancsok, money, tankok és fegyverek, stb. Akit kellett, azt megvette vagy lenyomta, megfélemlítette, és az elmúlt 12 évben sokan megtanultak együtt üvölteni a farkasokkal. És mi, demokraták, vagyunk a szegény bárányok.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük