Figyelem! Már mától lehet látogatni a kórházi betegeket! - Városi Kurír

Sorting by

×

Figyelem! Már mától lehet látogatni a kórházi betegeket!

Pünkösdre való tekintettel ugyan egy nap csak egy ember, maximum egy órára mehet látogatóba a kórházba szerettéhez, a maszkviselés és a védettségi igazolvány vagy negatív PCR-teszt továbbra is kötelező.

Hirdetés

Pünkösdre való tekintettel….

Az operatív törzs döntése értelmében a pünkösdi hétvégére való tekintettel hétfő helyett már a pénteki naptól részlegesen feloldják a kórházi látogatási tilalmat.

De…

  • Továbbra sem látogatható ugyanakkor aktív koronavírusos személy,
  • egy beteghez pedig naponta legfeljebb egy látogatható mehet be, egy órás időtartamra.
  • A kórházban maszk viselete kötelező, és
  • a védettséget igazoló kártyát vagy egy 48 óránál nem régebbi PCR-tesztet is fel kell mutatni a belépéskor.

Az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján

Gál Kristóf rendőrségi szóvivő részben megismételte az Orbán Viktor reggeli rádióinterjújában elhagzottakat. Elmondta, a törzs már döntött az újraindítás újabb fokozatáról, ami az ötmilliomodik beoltott után jöhet (egyelőre továbbra sem tudni, hogy pontosan melyik naptól).

Többek között megszűnik a kijárási tilalom, a nyitvatartási korlátozás és a köztéri maszkviselés is.

Gál Kristóf hozzátette:

  • az elmúlt 24 órában még 450 esetben kellett intézkednie a rendőröknek a maszkviselési kötelezettség megsértése miatt, és 68 emberrel szemben intézkedtek a kijárási tilalom megszegésével kapcsolatban.
  • járványügyi adatok beszámolójával folytatta, köztük kiemelte, hogy eddig 4 898 866 fő kapott oltást Magyarországon. Egyben arra kért mindenkit, hogy az ötmilliós oltási szám elérése érdekében mindenki regisztráljon, aki ezt még nem tette meg.
  • a pünkösdi szabadtéri programok alkalmával is be kell tartani a járvány idején esedékes higiéniás intézkedéseket (maszkviselés, távolságtartás).
Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.