Lehmann Csongor ismét győzött Tiszaújvárosban

Lehmann Csongor megnyerte a triatlonosok tiszaújvárosi Európa-kupa-versenyét, amelyen Kiss Gergely a harmadik helyen zárt.

Bragmayer Zsanett első magyar női versenyzőként nyert Tiszaújvárosban

A viadal vasárnapi fináléjában hat magyar volt érintett, a tavalyi Ek-n győztes Lehmann Csongor – aki 2021-ben első lett az U23-as világbajnokságon is – a selejtezőben futamgyőzelemmel és összesítésben a legjobb időeredménnyel igazolta, hogy ezúttal ő az első számú favorit.

A tiszaújvárosiak kiválósága a döntőben ennek megfelelően teljesített, és 53:18 perc alatt ért célba, míg Kiss Gergely – aki szombaton szintén megnyerte selejtezős futamát – 53:41 perc alatt oldotta meg a 750 méter úszásból, 20 kilométer kerékpározásból és 5 km futásból álló sprinttávot.

Lehmann Csongor az MTI-nek elmondta: nagyon szerette volna megismételni a tavalyi győzelmét, a döntő előtt emiatt volt is benne némi drukk.

„A rajt pillanatában azonban elmúlt ez az izgalmi állapot, és végig kontroll alatt tartottam a teljesítményemet. Az úszáson előbb öten húztunk el, majd ebből hárman maradtunk elöl, és ez a trió kerékpáron is jól összedolgozott. A futásra már komoly előnyt gyűjtöttünk a mezőnnyel szemben, és a második kör közepén már kifejezetten olyan érzésem volt, hogy jól és egyben vagyok, az üldözők nem jelenthetnek veszélyt ránk. Elérkezettnek éreztem a pillanatot, hogy én menjek előre és egyedül vezessek a célig”

– nyilatkozta Lehmann Csongor, aki terveit megvalósítva ért végül magabiztos különbséggel a célba.

A viadalon így kettős magyar győzelem született, miután a nőknél Bragmayer Zsanett nyert fölényes versenyzéssel

„A második hazai győzelmem is euforikus érzéseket keltett bennem, sőt, abból a szempontból még annyi pluszt is adott hozzá, hogy a saját magammal szemben támasztott elvárásnak, a címvédésnek is meg tudtam felelni.”

A tiszaújvárosi rangos nemzetközi triatlonversenyt 2014-ben Vanek Ákos, 2017-ben Bicsák Bence nyerte meg – a viadal akkor még világkupa-állomás volt -, Lehmann Csongor tavaly Ek-viadalon bizonyult a legjobbnak. A nőknél korábban nem volt magyar érmes helyezés.

Férfiak:
1. Lehmann Csongor 53:18 perc
2. Radim Grebík (cseh) 53:37
3. Kiss Gergely 53:41
…7. Tóth Tamás 53:57
…14. Dévay Zsombor 54:08
…18. Dobi Gergő 54:21
…22. Lehmann Bence 54:29

Forrás: MTI

Lehmann Csongor ezüstérmes az U23-as triatlon világbajnokságon

Bragmayer Zsanett első magyar női versenyzőként nyert Tiszaújvárosban

Friss híreink

One thought on “Lehmann Csongor ismét győzött Tiszaújvárosban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük