Lehull a lepel! Megvéd-e a BCG oltás a koronavírustól? – Bill Gates az élharcos

Bill és Melinda Gates Alapítványa bejelentette, hogy 10 millió dollárt adományoz egy ausztrál kísérlet finanszírozásához, aminek a végén kiderülhet, hogy alkalmazható-e a nagyon régi vakcina, a BCG az új fenyegetés, a COVID-19 ellen.

A BCG az immunrendszer stimulátora

Még nem tudjuk, hogy a BCG csökkenti-e a COVID-19 súlyosságát, de az már biztos, hogy a vakcinának van néhány érdekes tulajdonsága. Jelenleg például más terápiákkal együtt használják a hólyagrák és a melanoma kezelésére, mert stimulálhatja az immunsejteket, amelyek ennek hatására keményebben támadják a daganatokat.

Úgy tűnik, hogy a BCG a tüdő immunitását is javítja, ezt támasztja alá az a tény is, hogy az oltást kapott gyermekek kevesebb légúti fertőzést kapnak .

Melbourne-ben éppen most vizsgálják, hogy a BCG képes-e csökkenteni a gyermekek asztma tüneteit is.

A BCG bebizonyította, hogy korlátozza a vírusfertőzést

Egy kísérletben önkéntesek BCG-t illetve placebót kaptak. A BCG-t kapóknál szerényen bár, de csökkentet a fertőzés során termelt vírusmennyiség a kontrollcsoportéhoz képest.

A BCG  mellékhatásaiból: általában egy kis hólyag keletkezik a bőrön az oltás helyén, és fájdalmas duzzanatot okozhat a környező nyirokcsomókban is.

Fontos, hogy immunhiányos emberekben, például HIV-fertőzötteknek akiknek teljesen lepusztították az immunrendszerét nem adható,  Ez azt jelenti, hogy a  vakcina nem adható mindenkinek.

Jelenlegi klinikai vizsgálatok

A kutatók Ausztráliában és Hollandiában arra készülnek, hogy az oltást azoknak az embereknek adják be, akiknél a COVID-19 kockázata vitathatatlanul a legmagasabb: a frontvonalban ügyködő egészségügyi dolgozóknak.

Ezek a vizsgálatok adatokat gyűjtenek arról, hogy a BCG-vel oltott munkavállalóknak kevesebb, vagy kevésbé súlyos COVID-19 fertőzése van-e.

Ha a BCG hatékonynak bizonyul, más kihívásokkal kell szembenéznünk. Például az oltóanyag kínálata jelenleg korlátozott mennyiségével. Ezenkívül sokféle törzse létezik ennek a vakcinának, és nem biztos, hogy mindegyik azonos védelmet nyújt a COVID-19 ellen.

A védelem valószínűleg viszonylag gyorsan csökkenni kezd

A szerzett immunitás az oltás után három és 12 hónap között kezdett fogyni.

A védelem sem lenne olyan erős, mint amit sok hagyományos oltásnál látunk, például az MMR oltást, amely 94,1% -os védelmet ad a kanyaró ellen . Tehát a BCG a fertőzésnek leginkább kitett emberek számára lenne a leghasznosabb, de nem helyettesítené az immunmemórián alapuló hagyományos oltást.

Szükségünk van egy teljes eszközkészletre a COVID-19 ellenőrzéséhez, amely vírusellenes és gyulladáscsökkentő gyógyszerekből és vakcinákból áll.

Egy régi, jól bevált oltóanyag újratervezésével tehát áthidalhatnánk azt a szakadékot, amely a vakcina kifejlesztéséig előttünk áll és némi védelmet nyújthatnánk egészségügyi dolgozóinknak, amikor a COVID-19-el találkoznak.

Forrás

magánemberként

Egy hozzászólás itt: “Lehull a lepel! Megvéd-e a BCG oltás a koronavírustól? – Bill Gates az élharcos

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük