Városi kurír
A napi fontos.

Lehullt a lepel Orbán csütörtökre szervezett titkáról

... és lőn: átadta.....

0 1 278

Azt feltételezhettük, hogy valami nagy truváj lehet abban, hogy Orbán Viktor nem hajhássza a népszerűséget, ugyanis csütörtökön délelőtt tíz órakor felavatja a Pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémiát, de ezt a tényt nem verték nagydobra. Sőt!

Lehullt a lepel

Az avatásról megírtuk, magánterületen történik, hiába közpénzből épült a csarnok és csak a kormánybarát sajtó mehetett el az eseményre.

A szabadpecs.hu reggel óta próbált rájönni a dolog nyitjára, de mindenhol “pocakos biztonsági őrökbe” futottak, akik testükkel védték a nem tudjuk mit. Mint arról beszámoltunk, kizárólag a kormányvezérelt médiák képviselői kaptak meghívót és nyertek bebocsátást a 2.5 milliárd közpénzből felhúzott létesítmény megnyitójára.

Orbán titokban avat kosárlabda akadémiát Pécsett – ok: a rettegés foka, vagy valami egészen más?

Páva Zsolt egyszer csak egy videót tett közzé közösségi oldalán:

“Orbán Viktor miniszterelnök úr is tiszteletét tette – és egyben felavatta – a Nemzeti Kosárlabda Akadémia ünnepélyes átadóján, melynek bizonyosan hatalmas szerepe lehet a nemzeti kosárlabda utánpótlás elősegítésében.”

Kifejtette: a kormányzati munkának “a sok konfliktus és nyűg mellett van néhány szép pillanata”, és ilyen, amikor nagy és jövőbemutató tervek megvalósításán lehet jelen. A mai esemény is ilyen, Pécs ismét közelebb került, hogy a magyar kosárlabdasport fővárosa legyen – vélekedett.

Felidézte: Rátgéber László mondta, hogy “vagy játékos vagy, vagy játékszer”. Ez nemcsak a sportban van így, emelt fővel lehet veszíteni,

“de nem válhatunk az ellenfél játékszerévé, sosem alázhatnak meg bennünket”.

Mi szurkolók játékosokat akarunk látni a pályán, nem játékszereket”, hanem hősöket, akik „a magasba repítik a magyar kosárlabdát.

Erődemonstráció?

Első hallásra semmi extra bejelentés nem történt, a szokásos önfényezés zajlott. Akkor pedig semmi más nem lehetett az Orbán-cél, mint annak demonstrálása, hogy ha akarja megteheti, hogy diktátorkodik. És meg is teszi….

Leírás

Akár ez is tetszhet
Betöltés...

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Elfogadom További információ