Sorting by

×

Lejárt a védettségi kártyája? Fújhatja, nem hosszabítható!

A védettségi igazolvány-birtokosoknak megígérte a miniszterelnök, majd kisvártatva Müller Cecília is, hogy a jövő héttől kinyílik előttük a világ, nagyjából visszatér számukra a Covid-előtti élet. Egy darabig…. Kiderült, hogy aki olyan kártyát kapott, aminek lejárata van, az nem tudja meghosszabbítani.

A Telex szerette volna megtudni, van-e lehetőség a védettségi igazolvány meghosszabbítására, ha például valakinek, aki már átesett a fertőzésen, még igazoltan magas az ellenanyagszintje. Az egyik információs számon azonban azt közölték:

a lejárt határidejű védettségi igazolvány nem hosszabbítható meg.

Mára már több millió magyar kapta meg a védettségi igazolványát,

vagy azt követően, hogy megkapta a koronavírus elleni vakcinát, vagy azért, mert átesett a fertőzésen. Azok, akiket beoltottak, olyan igazolványt kapnak, amelynek nincs érvényességi ideje, míg a fertőzésen átesetettek 4 vagy 6 hónapos határidővel rendelkező kártyát kapnak, attól függően, igazoltan megfertőződtek vagy ellenanyag-vizsgálat bizonyítja, hogy átestek a fertőzésen.

A fertőzésen átesettek közül sokaknak hamarosan lejárhat a kártya érvényessége, és sokan közülük az azóta eltelt időben még nem kaptak oltást – ha egyáltalán regisztráltak.

A lap megjegyzi, hogy

azok, akik korábban igazolt fertőzöttek voltak, az igazolvány lejártát követően kifizethetnek 11 ezer forintot az ellenanyag-vizsgálatra, majd háromezer forintért kérhetnek új védettségi igazolványt.

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.