Sorting by

×

Friss! Lemond a Damjanich utcai épület bérleti jogáról a Freeszfe Egyesület – Frissítve az önkormányzat közleményével

Közleményükben azt írják, közösségi- és oktatási tér kialakítására keresnek helyszínt, miután a “politikai fronttá vált hetedik kerületi épület” bérleti jogáról a szemeszter végével lemondanak.

Hagyományaikhoz méltó környezet

Mint írják, a továbbra is bázisdemokratikus keretek közt működő, autonóm, független közösség döntésének célja az SZFE 155 éves szellemiségéhez és hagyományaihoz méltó környezetet teremteni az alkotóműhelynek és a kezdetét vett munkának.

Úgy fogalmaznak: kiköltözésük a zeneiskola ügyének megoldását ugyan nem biztosíthatja, de közös reményeik szerint a növendékeket és mestereket övező támogatás kitartása eredményre vezet majd.

“Az oktatás folyamatosságát biztosítani hivatott, valamint a vizsgaelőadások és vizsgafilmek elkészítéséről nagylelkű támogatókkal és különböző játszóhelyekkel megegyezett Várkonyi Alapítvány a szemeszter végét tűzte ki az eredetileg határozatlan idejű szerződés felbontására. Az egyesület, ez idő alatt, a nyilvános pályázatában is körvonalazott tervek és víziók megvalósítására alkalmas, új helyszínt keres”

– írják.

A Freeszfe Egyesület tagjai, oktatók és hallgatók, a Molnár Antal Zeneiskola vezetőségével folytatott egyeztetések alapján, velük közösen bíznak abban, hogy a “politikai intermezzo”, amelyről mindkét intézmény a sajtóból értesült, nem volt teljesen hiábavaló: kitartó társadalmi nyomás hatására a fenntartó tankerület és az önkormányzat az eddigieknél talán intenzívebben törekszik majd egy olyan konstrukció kialakítására, mely által a zeneiskola ügye rendeződhet

– áll a közleményben.

Az önkormányzat szerint….

Az önkormányzat szerint felhasználták Molnár Antal Zeneiskolát és annak igazgatóját. A Fidesz országgyűlési képviselője, Bajkai István a Freeszfe Egyesülettel kapcsolatban korábban azt mondta: az épületet a korábbi, kormánypárti kerületvezetés a Molnár Antal Zeneiskola számára újította fel. Bajkai azt hangoztatta, hogy az önkormányzat kisemmizi a zeneiskola diákjait, elvette a számukra kijelölt épületet.

“Ez nyilvánvaló hazugság, hiszen a zeneiskola nem került utcára, elhelyezésük, fenntartásuk pedig az állam dolga és nem az önkormányzat feladata. Ez a csúsztatásokkal teli, hazug botránykampány elbizonytalanította az Freeszfe Egyesületet, amely úgy döntött, hogy visszaadja a nyilvános pályázaton elnyert bérleti jogot”

– írja közleményében az önkormányzat, hozzátéve: az egyesület döntését sajnálattal vették tudomásul.

“Ezzel a Fidesznek újra sikerült elérnie, hogy az szfe-s diákok otthontalanná váljanak.

Miközben a diákok saját döntésüknek alapján utcára kerülnek, az épület hasznosítására új pályázatot leszünk kénytelenek kiírni. A kormány önkormányzatokat büntető politikája miatt ugyanis Erzsébetvárosnak továbbra is minden bevételre szüksége van. Ezzel a helyzettel tehát senki nem nyert, ebben az ügyben csak vesztesek vannak. Ezt eredményezte a Fidesz gátlástalan politikai haszonszerző akciója”

– áll a közleményben.

Háttér…

hekk

CSATT

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.