Lemondott a kínai gyógyszercég elnöke, ahonnan az Orbán-fürkészek a vakcinát vennék - Városi Kurír

Sorting by

×

Lemondott a kínai gyógyszercég elnöke, ahonnan az Orbán-fürkészek a vakcinát vennék

A hongkongi tőzsde közleményéből az derült ki, hogy kedden váratlanul lemondott Li Zsi-ming, a Sinopharm nevű, kínai állami gyógyszergyár igazgatósági elnöke, illetve Li Hu-ji, a cégcsoport igazgatója, az ellenőrzési részleg vezetője.

Hirdetés

A vezetők személyes okokra hivatkoztak, és csak találgatások vannak, hogy a lemondásoknak van-e köze a cég által gyártott koronavírus-vakcinákhoz.

A Sinopharm-holdingba tartozó CNBG nevű cég két vakcinát is fejleszt, mindkettő a klinikai tesztelés harmadik fázisában tart, de már mindkettő megkapta a vészhelyzeti engedélyt a kínai hatóságoktól.

Az egyikkel az Emírségekben decemberben elkezdődött a lakosság tömeges oltása, és valamelyik megkapta az engedélyt Egyiptomban és Bahreinben, de nem tudni melyik.

Ezekből vásárolna nagyobb adagot Magyarország is

Orbán Viktor kijelentette: van kínai vakcina, tömegesen is tudnak szerezni, csak az kell, hogy az egészségügyi hatóságok elfogadják.

“Nincs olyan kockázat, hogy esetleg nagyobb kárt csinálunk egy ilyen vakcinával, mint a betegség maga, amit el akartunk kerülni. Tízmilliószámra oltják a saját népüket oroszok és a kínaiak is. A hatóságokat arra kértem, körültekintően, a lehető leggyorsabban járjanak el”

A kínai állami média azt jelentette a 444.hu szerint, hogy a Sinopharm vakcinájának – itt sem derül ki, a kettő közül melyiknek – nincs káros hatása a 3 és 17 éves kor közötti beoltottakra sem.

Tao Li-na sanghaji infektológus egy héttel ezelőtti ügye

Az orvos arról posztolt 4,8 millió követőjének a Twitter-szerű kínai Weibón, hogy a Sinopharm oltásának 73 mellékhatása van, így ez a világ legveszélyesebb oltóanyaga – írta a 444.hu.

Aztán leszedte az eredetit, és azt írta, hogy a külföldiek félreértették a metszően ironikusnak szánt posztját. És hogy ő igazából a béna tájékoztató füzeten ironizált. Az orvos be is adatta magának a vakcinát, mint ahogy már 4 millióan szintén Kínában, eddig nem számoltak be komoly mellékhatásokról.

Forrás

Orbán

Hirdetés
átver

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

2 hozzászólás

  • 2021.01.15 - 23:16
    Közvetlen hivatkozás

    Mit erolkodik a dagadt focista? Az Unio megtiltotta a tagallamainak, hogy mashonnan szerezzenek be oltoanyagot, mint azt az Unio engedelyezi – ilyen tiltas ala kerulne a kinai es az orosz vakcina is. Mivel az Unioban mindenkinek egyforman jar(na) az egeszsegugyi gyogykezeles, ha minden orszag ossze-vissza oltatna magat, akkor nem lehetne az eu ellatas kompatibilis – ami elengedhetetlen ahhoz, hogy mindenki egyforma ellatasban reszesulhessen. Mar megint megy a maga tudatlan, makacs, “majd en megmutatom a zunionak” tipusu agymeneseivel a sztradan szembe, mindenkivel. Mikor hagyja mar abba, es mikor kezd vegre a magyarokert tenni?

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.