Lemondott a kormánypárti polgármester —  Szomorú Szilárd szomorú búcsúja

Július elsejével távozik Balatonszemes tavaly ősszel megválasztott fideszes polgármestere, Szomorú Szilárd. Az ügy pikantériája, hogy facebook-bejegyzésében dicséri a helyi testület független tagjait. Ezek szerint a támadás kintről, vagy a kormányzat részéről érhette.

“Tegnap este bejelentettem a testületem felé, hogy befejezem azt a munkát, amit csak önöknek köszönhettem, hogy eddig betölthettem”

– írta keddi Facebook-bejegyzésében Szomorú Szilárd (Fidesz-KDNP), Balatonszemes tavaly októberben megválasztott polgármestere.

A búcsúbejegyzést a  24.hu vette észre hétfőn kora délután. A városvezető bejegyzésében elkerüli a lemondás pontos okának megnevezését. A bejegyzés legtalányosabb része az alábbi:

„Óriási a feszültség településünkön. Ebből kiindulva levontam a következtetéseket és megtettem azt, amit a településünk érdeke megkíván.”

A július 1-i hatállyal a tisztségéből távozó településvezető eléggé homályosan fogalmazva azt állította, hogy ő nem arra vállalkozott, ami ma Balatonszemesen folyik, illetve nem harcba és csatába indult.

„Nem támogathatom azt, hogy a településünket egyes személyek állandóan lejáratni kívánják mindenki előtt. Ugyanakkor semmiképpen sem szeretnék a fejlődés útjába állni”

– magyarázta lépését.

Szomorú Szilárd, aki kormánypárti polgármesterként hat független képviselővel dolgozott eddig együtt állítja, nem tőlük indult ellene a támadás:

„ott hagytam a jobbnál jobb képviselő-társaimat magukra, akikkel tele voltunk tervekkel és ötletekkel, amibe az ember szíve szakad bele”.

A polgármesterrel kapcsolatban a 24.hu azt írta, hogy évek óta a balatonszemesi képviselő-testület tagja, volt már alpolgármesteri pozícióban is. Tavaly októberben azt a független Takács Józsefet váltotta, akinek veje terítette a drogot a Balaton partján.

Szomorú Szilárd legutóbb azzal vétette magát észre, hogy kilenc másik fideszes polgármesterrel együtt

nem szavazta meg balatoni hajózási cég, a Bahart vagyonának a koronavírus-járványra hivatkozva tervezett eladását.

Szomorú Szilárd

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük