Lemondott (?) Balázs József, az a tankerületi vezető, aki Vezsenyi Lászlóval, a „vasalódeszkás” tanárral kekeckedett

Távozik az a tankerületi vezető, aki súlyos büntetést szabott ki Vezsenyi Lászlóra, a Makói József Attila Gimnázium testnevelő tanárára – értesült a Magyar Nemzet “nem hivatalos, de megbízható forrásból”.

Kálmán László közösségi oldalán ennyit tett hozzá a hírhez:

“Azért azt az egyet adjuk meg az állampártkormányparlamentnek, hogy véleménykutatásban, mérésekben nagyon jók. Villámgyorsan kimérték, hogy a vasalódeszkás ügy mekkorát durrant, és megtelefonálták a hódmezővásárhelyi tankerület vezetőjének, hogy ő most sajnos kiégett, megbetegedett, külföldre távozott vagy bármi, és ezért lemond. Azt még mondjuk kivárom, hogy milyen üzletrészt vagy sarzsit kap helyette.”

A “vasalódeszka”-gate

Mint arról beszámoltunk, a kreatív és tanulói érdeklődését felkelteni akaró tesitanár kreatív ötlettel állt elő a digitális oktatással kapcsolatban: karanténvideójában egy vasalódeszka segítségével mutatta be, hogyan kell úszni. A tankerület megbüntette a tanárt: eltiltották a tanítástól és az összes osztályát elvették.

A Klebelsberg Központ szombat délután közleményt adott ki a testnevelő tanár ügyében

Azt írták, hogy miután tudomásukra jutott az ügy, kérték a tankerületi központ vezetőjét, hogy vizsgálja felül a korábbi döntését, mert az eljárásával nem értettek egyet. A közlemény szerint viszont a tankerületi igazgató ezt nem tette meg.

Az ügyben Aáry-Tamás Lajos, az oktatási jogok biztosa vizsgálatot indított, mert szerinte a pedagógust aránytalan megaláztatás érte ártatlan kezdeményezése miatt. A Magyar Nemzet információi szerint

a tankerületi vezető június 15-ével távozhat posztjáról.

A lap megkereste az Emberi Erőforrások Minisztériumát is, de egyelőre hivatalosan nem erősítették meg értesüléseiket.

Petíció indult a tanár támogatására,

és a közösségi médiában is egyre többen állnak ki mellette. A Promenad.hu információi szerint lemondott a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ vezetője.

Balázs Józsefnek az elmúlt hónapokban több vitatható döntése, intézkedése is országos sajtóvisszhangot váltott ki. Ilyen volt a szentesi gimnázium felvételi feltételeinek utólagos módosítása, majd a makói vasalódeszkás testnevelő tanár elleni fellépése.

“…minden bukás ott kezdődik, ha szolgalelkű, középszerű törtetőkkel veszi körbe magát valaki, és nem a józan eszére hallgat.”

Vázsonyi

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük