Lemondott Patyi András, az NKE rektora

Augusztusban nevezik meg a Nemzeti Közszolgálati Egyetem új rektorát, Patyi András pedig valószínűleg a közigazgatási felsőbíróság vezetője lesz.

2018 augusztus 31-i határidővel benyújtotta a rektori vezetői megbízásáról való lemondását Patyi András – közölte honlapján a Nemzeti Közszolgálati Egyetem.

Patyi az egyetem június 29-i fenntartói testületi ülésén jelezte ezt, egyben kérte, hogy a testület kezdeményezze Áder János köztársasági elnöknél a rektori megbízatás alóli felmentését. A Fenntartói Testület tudomásul vette a lemondást, egyben döntött az új intézményvezetői pályázat kiírásáról.

Patyi valószínűleg azért távozik az NKE éléről, mert a hírek szerint őt bízzák meg az újonnan felállítandó közigazgatási felsőbíróság vezetésével.Ez tegnap este a bírák jogállásáról szóló törvény módosításával kapcsolatos parlamenti vitában is elhangzott.

Az egyetem rektori székébe Koltay András, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem docense ülhet.

Az új rektor személyéről augusztus közepén dönt a Fenntartói Testület, miután az egyetem Szenátusa megalkotta véleményét. Az NKE tájékoztatása szerint Patyi nem szakad el az egyetemi élettől, oktatói munkáját intézményvezető egyetemi tanárként folytatja az NKE-n.

Patyi egyébként feltűnt abban a videóban, amit Orbán Viktor osztott meg a kampány alatt, és amelyben a rektorral is élcelődött, megalázó módon.

(Forrás: mfor.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük