Lemondott posztjáról az LMP kommunikációs igazgatója

A 24.hu információja szerint Halász Ambrus magánéleti okokkal magyarázta döntését, de a párt belső fórumán a napokban azt is írta: úgy érzi, hogy pillanatnyilag hátra kell lépnie, és átadni a helyet azoknak a fiataloknak, akik „maximális profizmussal és elszántsággal tudják szervezni a párt kommunikációját”.

A pártnak nem önmagával kell foglalkoznia

Halász azt állította, hogy nem vesztette még el a hitét a pártban és az LMP közösségében, de ahhoz, hogy a szervezet az EP-választáson újabb sikert tudjon elérni, nem magával kellene foglalkoznia, hanem a választókkal.

Halász Ambrus másfél évig volt az LMP kommunikációs vezetője. 2017-ben Ungár Péter úgy mutatta be, mint aki abban segít majd, hogy mindenki számára elérhető, fiatalos, de komolyan vehető professzionális tartalmakkal szólíthassák meg a választókat.

Az etikai bizottság sorra büntette a a párt politikusait

A választási szereplés áprilisban az ellenzék kétharmados veresége ellenére, az LMP számára jól sikerült, a párt története egyik legjobb eredményét érte el. Több mint 400 ezren szavaztak rá. A választás óta azonban a szervezet elvesztette szinte az összes, komolyabb országos ismertséggel rendelkező politikusát. Hadházy Ákos után augusztus végén lemondott a párt vezetéséről Szél Bernadett is. A politikusok nagy része azt követően távozott, hogy a párt etikai bizottsága sorban megbüntette őket a kampány idején hozott döntéseik miatt.

Szél Bernadett lemondása után azt írta:

Mivel ezekkel a döntéssel azonosulni nem tudok, csak azt tudom tenni, hogy szolidaritást vállalok a társaimmal és lemondok. Akkor is lemondtam volna, ha engem nem, csak őket büntetik meg. A lényeg: a párt nem bánhat így az embereivel. Azt gondolom, hogy ez azoknak is arculcsapás, akik velünk voltak a kampányban: a szavazópolgárok, a szimpatizánsok számára is az.

(Forrás: 24.hu)

Kapcsolódó

Szél Bernadett és az LMP külön úton folytatja – a képviselő kilépett

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük