Ceglédi Zoltán írja a Hankookról, ahol nyolc napja tart a sztrájk: “A kormány stratégiai partnere. Esetleg megvédhetnék a magyar munkavállalókat, hm?…Távoli öregembereket kiplakátolni, ahhoz van merszük, de ennek a multinak simán letérdel a Fidesz.”


A szakszervezet már bírósághoz fordult

azzal, hogy a cégvezetés még a munkavállaló-barátnak nem nevezhető sztrájktörvényt sem tartja be. Nem hajlandó a bérekről tárgyalni, fenyegeti a sztrájkolókat, a még kiszolgáltatottabb ukrán és mongol munkásokat próbálja sztrájktörőként használni.

A Hankookról pár éve bíróság mondta ki, hogy ellehetetlenítették a szakszervezetet, a járőrszolgálatukkal követtették és figyeltették a szakszervezet képviselőit, nehogy a dolgozók szóba merjenek állni velük. A bíróság azt is megállapította: közügy, hogy a kormány stratégiai partnerénél milyenek a munkaügyi viszonyok.

Már a dél-koreai nagykövet is sürgette a cégvezetést: kezdjen tárgyalni

A magyar kormány nem izgatja magát. Hiszen csak közügyről van szó. A Hankook az elsők között, még 2012-ben lett a kormány stratégiai partnere. 2010 és 20 között a becslések szerint 10 milliárd ft társasági adókedvezményt kaphat, sokszáz millió munkahelyteremtési- és sok milliárd beruházási támogatást tett már zsebre.


Szerintem lehet egy titkos záradék abban a partneri megállapodásban. A Hankooknak ugyanolyan pocsékul kell bánnia a munkavállalókkal és érdekképviselőikkel, mint ahogy a kormány szokta tenni. Zsák a foltját.

Kapcsolódó

A Hankook-sztrájkban a dolgozók 70 százaléka vesz részt – a cégvezetés etikátlan lépései

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét