Kásler miniszter úr jelenlétével tisztelte meg az edelényi görög-katolikus iskola és óvoda játszóterének fölszentelését.

Már az is roppant megnyugtató,

hogy az ártatlan gyermekek nem kényszerülnek fölszenteletlen csúszdát vagy libikókát használni, hát még, hogy a miniszter beszédet is mondott! Igaz, ebből még támadhatnak zavarok.

Kásler, a kiscsopis – óvodalátogatás szülői beleegyezéssel?

Az oktatásért és kultúráért is felelős tárcavezető azt találta mondani, hogy

“2000 évvel ezelőtt…létrejött az állam és a művészetek”.

Mivel kormánytag nem tévedhet,

félek, most elég macerás lesz a tankönyvekből kitépkedni Homéroszt, a görög drámákat és az Aesopus-állatmeséket, vagy a piramisokat, az Akropoliszt és a milói Vénuszt ábrázoló képeket.

És mi van, ha a könyvtárakból és a múzeumokból sem lesznek hajlandók eltüntetni az összes 2000 évnél régebbi művet? Mert sajnos még mindig vannak olyan megátalkodottak, akiknek a miniszter tekintélye smafu.

Cikkünk megjelenése után, az alábbi helyreigazítási kérelmet kaptuk, melynek közlésével egy időben azt is közöljük, hogy  az  MTI 2019. január 29-én 14:51 perckor kiadott edelényi tudósításában az újságíró rosszul idézte Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter beszédét, és ez félreértésekre adott okot, ez tévesztette meg szerzőnket is. AZ MTI a hibaigazítást 2019. január 31-én megtette az alábbiak szerint:

HIBAIGAZÍTÁS – Kásler Miklós: a nemzet jövőjét az ifjúság alapozza meg

    Budapest, 2019. január 31., csütörtök (MTI) – Felhívjuk felhasználóink figyelmét, hogy a 2019. január 29-én, kedden 14.51 órakor kiadott, Kásler Miklós: a nemzet jövőjét az ifjúság alapozza meg című anyagunk 2. bekezdése helyesen:

    Az emberi erőforrások minisztere a görögkatolikus egyház Miskolci Egyházmegyéje által fenntartott Szent Miklós Görögkatolikus Iskola és Óvoda gyógytestnevelési termének és integrált játszótereinek szentelésén és átadásán megtartott ünnepségen elmondta: “Megérkezésem után, amikor püspökatyával beszélgettünk, azt mondta, hogy ez az alkalom kiváló bizonyítéka annak, hogy milyen eredményesen és szépen tud együtt dolgozni a kormány és az egyház. Mondtam püspökatyának: ez így van kétezer éve. Kétezer évvel ezelőtt ugyanis megváltozott az emberiségnek a története, mert ugyan addig is gyarapodtak az ismeretek, kifejlődtek a művészetek, létrejött az állam, létrejött a hadsereg, utakat építettek az emberek, tapogatództak a spirituális világ felé, de csak földi istenekkel tudták benépesíteni a mennyet. A jó hír kétezer évvel ezelőtt érkezett közénk, és megtudhattuk azt, hogy a Jóisten a saját képmására teremtett bennünket”.

Na, ezért tartunk itt.

Kásler megy, de ki jön? – Mi sem akartuk elhinni!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here