Egy tini diáklány csúnya szavakkal illetett kormány- és államférfiúkat egy tüntetésen. Mivel a NER a szívén viseli minden ifjú fejlődését (kivéve, akiket az iskolakötelezettségi korhatár leszállításával kilökött az oktatásból, kivéve, akiket szegregál, kivéve, akiktől a szakmunkásképzőben megtagadja az általános műveltség elsajátítását, kivéve, akiket megfoszt a továbbtanulás lehetőségétől), atyai érzülettel azonnal a kezébe vette nevelését.


Első lépésként -kizárólag nevelő célzattal- a kormányközeli sajtó össze-vissza hazudozott róla. Másodikként a választékos magyar beszéd példaadó művelője, Bayer Zsolt “kretén, barom állat”-nak, “nyomorult, ócska kis proli”-nak nevezte.

Elvégre egy lovag legyen lovagias.

(A kislány tényleg trágár szavakat használt -enélkül nekem jobban tetszett volna-, Bayer Zsolt viszont trágár tartalmakat. A prolizással társadalmi csoportokat alázott meg. Hová lettek a “keményen dolgozó” munkásemberekről elszavalt orbáni ódák?)

Félek, még ezzel se sikerült a tinilányból az ördögöt kiűzni.

Talán egy egész tantestület kellene hozzá. Az helyes, hogy Bayer Zsolt lesz a tánc- és illemtanár. Az anyukájához gyengéden ragaszkodó Kósát kellene megkérni a szülők iránti tisztelet okítására. A CEU-ra (egykori iskolájára) támadó Kovács Zoltán taníthatná az alma mater megbecsülését, a helikopterezésébe és lakásméreteibe belezavarodó Rogán az egyenes beszédet és feltétlen igazmondást. Az univerzális tudású Kásler pedig nemcsak a tízparancsolatot ill. a hit- és erkölcstant, de még a magyar őstörténetet is!

Aztán izgulhatunk, ezek a tanárok buktatják-e meg a diákot, vagy esetleg az egyre több renitens nebuló a tanárokat.

Csak bátran, kislány!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét