Lendvai Ildikó: Semmi liberális hiszti…..

Lendvai Ildikó: Semmi liberális hiszti.....

A Médiahatóság papírt adott ki arról, hogy a nemzeti Vajna nem különben nemzeti – milyen lehetne más, talán liberális? – tévéje nem marasztalható el gyerekverésre buzdításban, mert amit a kedves néző hallott, az nem minősül ráhatásnak.

Demokrácia van, vagy mi

Az Appra Magyar névre hallgató grandiózus műsor nem volt éppen gigászok küzdelme, celebek részvételével tettek fel eldöntendő kérdéseket, amiről úgy gondolták, hogy a nép mindennapjainak része. Az ominózus esetben az iránt érdeklődött az ötletgyár, hogy

“Ön szerint adhat egy pofont a szülő a gyermekének?”

A válaszok:

 • A: Igen, nekem se lett bajom a pofonoktól
 • B: Igen, de csak nagyon indokolt esetben
 • C: Nem, tilos megpofozni a gyereket

A komolyság látszata okán Jávori Ildikó „pszichopedagógus” véleményét is kikérték a műsorban, aki elmondta:

Természetesen az életben vannak olyan helyzetek, amikor egy szülőnek muszáj egy darab, ritkán elcsapódó ütéssel a gyermekét figyelmeztetnie, vagy megállítani valamiben.

A fentiekkel kapcsolatban írta le véleményét Lendvai Ildikó közösségi oldalán:

“Hát ilyen nincs. Illetve van. Nálunk.

Decemberben lehetett olvasni (pl. Ceglédi Zoltán jegyzetét a hvg.hu-ban) a Vajna-TV egy műsoráról, amelyben a gyerekverést megengedhetőnek tartották. Na persze csak “alkalmilag”, “indokolt esetben”.

A műsort feljelentették a Médiatanácsnál. És most szó szerinti idézet következik. A panaszt a Tanács azzal utasította el, hogy

“a szakértő nem testi fenyítésről, hanem a gyermek érdekében alkalmazható fizikai ráhatásról beszélt, hiszen hangsúlyozta, hogy a szülő erőteljesebb mozdulata fizikai fájdalmat nem okozhat, célja kizárólag a figyelmeztetés lehet, és csak a gyermek érdekében történhet.”

Ha ezt a főhatóságok ilyen üdvözítő módszernek tartják, akkor nem értem, miért csak a gyerekeknél lehet alkalmazni?

Próbáljuk behelyettesíteni a “gyermek” szót bármely más, szintén rendre szoktatandó egyeddel. Írjuk be helyette mondjuk a “civil szervezet”, “ellenzék”, “menekült” vagy “Soros” szavakat. Nyilván esetükben sem testi fenyítésről kell beszélni, kerüljük a csúnya szavakat, de “a civil (ellenzéki, menekült, Soros) érdekében alkalmazható fizikai ráhatás”, az jöhet.

Hiszen ennek az “erőteljesebb mozdulatnak” a célja “kizárólag a figyelmeztetés”, “és csak a civil (ellenzéki, menekült, Soros) érdekében történik”.
Semmi liberális hiszti, hiszen ez is csak “alkalmilag”, “indokolt esetben” történhet…Elvégre jogállam van, vagy mi.”

Lendvai Ildikó: Soros keresztneve újabban Terv, és nem György


Korábbi cikkekKövetkező cikk
 • aki hallotta beszélni Tímeát

  ..szerencsétlenek..! 😀
  Inkább kapjon ma egy pofont jó időben, mint
  később esetleg egy züllött narkós társaságból kelljen kimenteni.
  Egyébként, sem embert sem állatot nem szabad erőszakkal nevelni, ha elkerülhető.
  Lehet ritka eset, amikor tényleg semmi más nincs rá hatással. Legalább azt tanulja meg, hogy van valami korlátja. Bármi ami egyáltalán gondolkodásra készteti, amire legalább felébred benne a meggondolás, ha semmi másra nem hallgat. Nyilván nem rendszeresen, de azt meg kell tanulnia, ha más módszerrel nem lehet hatni rá, ha nem alkalmazkodik megfelelően, akkor ilyen, sőt rosszabb is történhet vele, ha nem megfelelően viselkedik. Sőt majd felnőttként sokkal komolyabb baj is lehet a renitens dolgaiból, ha nem tanulja meg kiskorában.. mert ilyen a világ.

  Aki nem a világra készíti fel a gyerekét, az bűnt követ el. Az a jobb, ha úgy nevelünk, hogy a szóra is hallgat. De ha nem, akkor néha egy kisebb “nyakleves” is lehet a megoldás az észhez térítéshez.

Megosztás