Seselj vajda, nem régen vérfürdővel fenyegette az ottani magyarokat, most kormányunk barátja

A magyarellenes kirohanásai miatt is hírhedetté vált Seselj vajda, az ultranacionalista Szerb Radikális Párt vezetője váratlanul “baráti Magyarországnak” nevezte országunkat.

“Testvérünk, Nikola Gruevszki”,

miután szerinte az ő emberei, vagyis “szerb csetnikek bajonettjeivel” biztosítva elérte a határunkat, “hajnali öt órakor lépett be a baráti Magyarország területére”.

Nincs szebb a váratlanul szárba szökkent barátságnál.

Seselj a délszláv válság idején még vérfürdővel fenyegette az ottani magyarokat, békésebb hangulatában csupán deportálni akarta őket: buszokra rakni és kitelepíteni Magyarországra. Idén szeptemberben kifejtette, hogy a magyarok tulajdonképpen szlávok, csak nem tudják.(Sajnálatos módon nem hallott türk rokonságunkról.) Amúgy lábbal szokta taposni más népek, pl. a horvátok zászlóit, jó firma, igazán beillik kormányunk nemzetközi barátai közé.

Akkor most Orbán Viktor keresztény, vagy türk?

Csak azt nem tudom, mit szólnak ehhez a deportálásra szánt vajdasági magyarok,

akiknek Orbán védelmet, támogatást és barátságot szokott ígérni. Olyat már hallottam, hogy az ellenségem ellensége a barátom. El tudom képzelni, hogy a barátom barátja is a barátom. De hogy a barátom ellensége is ilyen nagy barátommá váljon, ez kissé szokatlan. Lehet, hogy erre más szólások vonatkoznak?

Az a bizonyos “embert barátjáról…”, vagy az, hogy akinek ilyen barátja van, annak már nincs is szüksége ellenségre?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük