Heti Tapló – Az elmúlt hét történéseiből szemezget Lendvai Ildikó - Városi Kurír

Sorting by

×

Heti Tapló – Az elmúlt hét történéseiből szemezget Lendvai Ildikó

E héten valóságos taplóözön zúdult ránk, csoda, hogy be nem temetett egészen: tapló “buzizások”, hírek a lehallgatások-megfigyelések tapló eljárásairól, figyelemelterelésül népszavazás, ritka tapló kérdésekkel. Nincs az a taplótlanító-fertőtlenítő, ami ilyen mennyiséggel képes a harcot felvenni. Ezért most búcsúzik a Heti Tapló – nem témahiány, hanem éppen a bőség zavara miatt. Egy idő múlva talán a Városi Kurirral közösen kitaláljuk, milyen műfajban, hogyan lehet folytatni. Addig is őrizzék meg kifinomult taplóérzékelő képességüket, és olvassák el a mai utolsó merítést a taplótermésből!

Hirdetés

1. Taplóság volna azon álmélkodni, hogy a kormánynak megtetszhetett a szárnyas lóról, Pegazusról elnevezett kémprogram

Hiszen ismerjük ellenállhatatlan vonzalmukat a repülő tárgyak iránt. Legyen az helikopter vagy méregdrága magánrepülő, ki kell próbálniuk! Még a hírhedett tolvaj: Repülős Gizi életútja is vonzó példát jelent számukra. Persze nem olyan kicsiben dolgoznak, mint Gizi. Már miért pont személyes információkat ne lopnának, ha lehet? Egyszerűen csak követik a régi MALÉV-reklámot:

“Szárnyakat adunk vágyainak!”

Már rég vágytak mindent megtudni azokról, akiket ellenfelüknek tekintenek. Hát megkapták hozzá a szárnyakat is. Pegazus-szárnyakat. Ha ló is jár velük, hát annál jobb! Alkalmi vétel.

2. Az Euronews felmérést készített a Pegasus-botrány fogadtatásáról

Tapló alakok, szaglásznak a véleményünk után. Még egy vacak kémprogramjuk sincs, ezért közvéleménykutatással vegzálják a magyarokat. Az eredmény:

  • 44% biztos benne, hogy a kormány végzett illegális megfigyeléseket.
  • A nagy többség szerint minimum elképzelhető.
  • Csak 2 % mondja azt, hogy ez kizárt.

Természetesen utóbbiakkal sincs semmi baj. A családjuk már feliratta őket a kóros hiszékenység kezelésére szóló várólistákra. Súlyos esetek, úgyhogy bizonyára előre sorolják őket. Csak addig kell vigyázni rájuk, nehogy megvegyék valami csalótól az Erzsébet hidat.

3. Gulyás miniszter a Kormányinfón ismertette a népszavazás kérdéseit

Valamelyik tapló újságíró megkérdezte tőle, miért szánnak egy egész népszavazást a felnőttek között is elenyésző számú nemátalakító műtétre, egyáltalán, szerinte hány ilyen van egy évben Magyarországon? Gulyás kénytelen bevallani, hogy nem tudja, de kivágja magát:

lám, arra is jó lesz a népszavazási kampány, hogy majd választ kapunk erre a kérdésre is.

Híve vagyok a kancelláriaminiszter sokoldalú tájékozódásának, de azért kicsit drágállom, ha ehhez népszavazást kell rendezni. Csak nehogy úgy járjon, mint a tapló viccben egy egykori pápa, aki hivatalos útra Párizsba látogat. A vicc szerint alig száll ki a repülőből, az újságírók máris kérdésekkel rohamozzák meg. Az egyik megkérdezi, milyen penitenciát róna azokra, akik kuplerájokat látogatnak.

“Miért, hát vannak Párizsban kuplerájok?”

-kérdez vissza megbotránkozva a pápa. Mire másnap ez lesz az újságok főcíme:

“A pápa első kérdése: Vannak-e Párizsban kuplerájok?”

Mi lesz, ha Gulyásról majd azt jelentetik meg:

“A miniszter a sajtótájékoztatón bevallotta, hogy érdeklődik a nemátalakító műtét iránt.”

Kapcsolódó

 

tapló

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.