A"stratégiai nyugalomnak" nevezett sratégiai hadova - Napi Lendvaiság..... - Városi Kurír

Sorting by

×

A”stratégiai nyugalomnak” nevezett sratégiai hadova – Napi Lendvaiság…..

Lendvai Ildikótól nem idegen a csípös irónia nyelve, de soha nem sértésre, sokkal inkább figyelemfelkeltésre használja írói vénáját. Közel egy évig minden héten jelentkezett portálunkon “Heti tapló” című rovatával, amiben az elmúlt 7 nap furcsaságait figurázta ki a csak rá jellemző módon. Most szerdai gondolatát olvashatják napi visszásságainkról.

Hirdetés

Idézet Orbán Viktor oldaláról:

“A kormányzati tapasztalat előnye, hogy tudom, mi az a stratégiai nyugalom: keveset beszélni, akkor viszont pontosan, felelősségteljesen.”

Ezt értem. Csak volna pár kérdésem:

  • 1, Akkor miért tetszettek a minap azt hajtogatni, nem jöhetnek ide újabb NATO-csapatok, hiszen van már nekünk: itt a magyar hadsereg. Aztán pár napra rá itt a kormányhatározat, hogy de igen, nagyon is jönnek.
  • 2. Miért tetszettek esküdözni: innen aztán nem megy egy szál támadó fegyver se az ukránoknak, ilyet csak a csúnya felelőtlen ellenzék akar, pedig az oroszok meg is támadhatnák a konvojt? Közben ugyanebből a határozatból kiderül, de igen, mehet, végig az országon, csak utána érinti pár kilométer erejéig Szlovákiát vagy Romániát, onnan jut át Ukrajnába. Nahát! Orbánnak eszerint az volt a benyomása számos találkozásuk alkalmával Putyinról, hogy az illető hülye, és nem veszi észre, hogy az a fegyver előbb nálunk járt?
  • 3. Nem lett volna célszerű a miniszterelnöknek kicsit halkabban az “európaiak” szemére hánynia, hogy “56-ban cserben hagytak minket”, amikor pont azt csinálták, amit most (érthetően) mi is: a világháború veszélyétől félve nem küldtek ide csapatokat, viszont befogadták a menekülteket?
  • 4. Miért közölték: a magyar honvédséget azért kell iszonyú pénzekért felfegyverezni, mert így ők tudják megvédeni hazánkat? Aztán most a honvédelmi miniszter nyilvános fórumon bejelentette, amit eddig is sejtettünk: hadseregünk az ég egy világon senki ellen nem tudja megvédeni az országot.
  • 5. Hogy álltunk ezzel a bizonyos pontos fogalmazással, amikor a kormányfő többek között saját oldalán jelentette büszkén: “Felkészültünk a menekültek ellátására”? Ehhez képest az első napokban csak a civilek, önkormányzatok, világi és egyházi karitativ szervezetek, köztük a korábban kiátkozottak segítették, fuvarozták, etették a határnál a menekülőket, akkor még a kormányzat egy eligazító táblát se tett ki. Aki végignézi a facebookot, láthatja, hogy most is ezek a szervezetek keresnek nekik magánszállást, szállítást. Nem csoda, hiszen az állami menekültellátó rendszert az előző években gondosan szétverték.

Persze értem az össze-vissza dumát, a “stratégiai nyugalomnak” nevezett sratégiai hadovát.

Úgy látszik, egyelőre még nem gyűlt össze elég “kormányzati tapasztalat” a valóban pontos és felelősségteljes beszédhez. Ezért kérnek még négy évet.

Nincs nagyobb híve az egész életen át való tanulásnak, mint ők. Kár, hogy mi fizetjük a tandíjat.

 

A"stratégiai nyugalomnak" nevezett sratégiai hadova - Napi Lendvaiság.....

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.