Lengyelország 5-3-ra nyert a Pancho Arénában

A házigazda magyar válogatott 5-3-as vereséget szenvedett a lengyel csapattól az U17-es labdarúgó Európa-bajnokság csoportküzdelmeinek szombati második fordulójában.

A felcsúti Pancho Arénában az első fordulóban egyformán győztes két gárda lépett pályára

A lengyelek a második félidő elején már 3-0-ra vezetettek. Úgy tűnt, a találkozó eldőlt, Belvon Attila tanítványai azonban 3-2-re felzárkóztak. 

Az 55. percben sikerült szépíteni, Girsik Attila passzát követően a szünetben csereként beállt Varga Zétény lőtte ki a jobbösszekötő helyéről a jobb alsó sarkot (1-3). 

A 69. percben egy gyors kontra végén Németh Hunor átlövését védte bravúrral a lengyel kapus, de a helyzetet követő szögletből gólt szereztünk: Szabó Szilárd kapáslövése után a labda a kapufáról kipattant, de éppen Simon Benedek elé, aki egy állítás után 5 méterről a hálóba lőtt (2-3).

A rivális viszont a hajrában újabb két gólt szerezve – amire csak a legvégén jött egy magyar válasz – gyűjtötték be a három pontot. 

A hajrában Németh Hunor lövése látszólag áthaladt a gólvonalon, de a játékvezető nem adta meg a találatot, így maradt a háromgólos különbség, egészen a hosszabbításig, amikor Molnár Csaba a tizenhatos vonaláról talált a kapuba és ezzel beállította az 5-3-as végeredményt.

Orbán és Csányi
Fotó: Micheller Szilvia / MLSZ

A lengyelek ezzel már biztos csoportgyőztesként ott lesznek a negyeddöntőben, míg a másik továbbjutó helyről a keddi magyar-ír párharc dönt.

A június 2-ig tartó kontinenstornának – amelyről az első öt kijut a világbajnokságra – Balmazújváros, Budaörs, Budapest, Debrecen, Felcsút és Telki ad otthont. A finálét az MTK Budapest stadionjában rendezik.

U17-es labdarúgó Európa-bajnokság

A csoport

2. forduló.

Lengyelország – Magyarország 5-3 (2-0)
Felcsút, v.: Milanovic (szerb)
Gól: Skoczylas (8.), Sznaucner (34.), Huras (52.), Tomczyk (76.), Borys (80.), illetve Varga Z. (55.), Simon (70.), Molnár (94.)

Írország – Wales 3-0 (2-0)
Gól:
 Najemedine Razi (23.), Ikechukwu Orazi (34.), Romeo Akuchukwu (62.)
    
A csoport állása: 1. (már továbbjutott) Lengyelország 6 pont, 2. Magyarország 3 (6-5), 3. Írország 3 (4-5), 4. Wales 0

C csoport

Portugália – Skócia 2-1 (2-0)
Gól
: Olívio Tomé (3.), Gonçalo Sousa (20.), ill. Lennon Connolly (88.)

Németország – Franciaország 3-1 (0-1)
Gól:
 Paris Brunner (56., 63.), Robert Ramsak (60.), ill. Fode Sylla (39.)

A csoport állása: 1. (már továbbjutott) Németország 6 pont, 2. Franciaország 3 (4-4), 3. Portugália 3 (2-5), 4. Skócia 0

Forrás: MLSZ / MTI