Lenin és az Operatív Törzs —  olykor a reggeli ébredés előtt jönnek a legjobb álmok

Az órájára nézett, látta, hogy eljött az idő. Néhány perc és kezdődik az Operatív Törzs tájékoztatója a televízióban. Gyorsan bekapcsolta és várta a legfrissebb híreket. A leghitelesebb helyről, a magyar MTV-ből tájékozódott ő is. Meglátta Cilikét és felderült az arca.

Ekkor már tudta, hogy ma minden kiderül

Cilike beszélt, közben Lenin arra gondolt, ő vajon miért nem tagja a pártnak? Ekkor jutott eszébe, hogy az egész Szovjetunióban nem találtak két párttagot, aki aláírta volna a tagfelvételi ajánló íveket. Ezért elvetette az ötletet.

Cilike elmondta, hogy maszk nem kell, de ha kell, akkor is csak a népnemzeti a jó. Meg mondta, hogy most a cukros bácsik se adjanak csokit az érettségizőknek. Meg egyébként is, másfél méterről abberálni se lehet…

A macska melegen dorombolt

Lenin közben hallgatta, hogy csörögnek a tányérok a konyhában. Krupszkaja mosogatott. Sietni kell. A Nőtanács tagjaival mennek a szövőgyárba maszkokat varrni. Importáltak ugyan 156 millió darabot Kínából egy Szijjártó nevű kereskedő segítségével, de azokra kínaiul rá volt írva, hogy egészségügyi használatra nem alkalmas. Szijjártó meg nem tudott kínaiul. Most pereskedni fognak vele. Egy Martin nevű ügyvédet bízott meg, mert róla tudja, hogy hithű kommunista.

Közben a történelem vad szekere száguld

A Kreml macskáját simogatja, mert az csökkenti a vérnyomást. Szüksége lesz rá. A következő nyilatkozó egy Kásler nevű magyar orvos, aki másodállásban miniszter is. Ő azt mondja, hogy a Tíz parancsolattal bármely vírust meggyógyít. De Lenin elveti az ötletet, mert szerinte ez ateista országban nem használ senkinek. Máshol se, de ott legfőképpen nem!

Mire vége a tájékoztatónak, Leninben megérik a döntés. Ez így nem mehet tovább. Elküldi a legjobb embereit Magyarországra, hogy forradalmat csináljanak. Akkor ilyet többet neki se kell néznie!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük