Most már elhiszed, balga magyar? Lenyúlták a nyugdíjpénztári megtakarításod!

Ki ne emlékezne az Orbán-rezsim első hőstettére, amikor “megvédte” – na nem magától – a nyugdíjpénztárakban összegyűjtögetett pénzecskéket és átirányította üvegzsebébe. Az eddig “összeesküvéselméletnek” hazudott tétel, miszerint annak annyi, bebizonyosodott.Volt, nincs – vagyis nekünk nincs

MNB elszámolásaiban ugyan látható egy 2826 milliárd forintos tétel, amellyel az állam a nyugdíjpénztári átlépések miatt tartozik nekünk, de Matolcsy György elmagyarázta, hogy valójában miért nincs tartozás.

Az NGM után a jegybank is megerősítette: semmire nem számíthatnak már a volt magánnyugdíjpénztári tagok az államtól. Miután az MNB egy jelentésében többen is kiszúrtak egy 2826 milliárd forintos tételt, amely a nyugdíjpénztári átlépések miatti tartozásokból, de a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) olvasatában nincs tartozás.

Tóth Bertalan kérdésére Matolcsy azt válaszolta: mindez csak statisztika, valahol el kell ugyanis számolni az állam-háztartási adatokban a pénzeket, amelyek a magánnyugdíjpénztári tagok átlépésekor kerültek az államhoz.

Tartalmi szempontból, jogi, számviteli és költségvetési értelemben nincs jelentősége ennek az összegnek

– írta a jegybankelnök.
Azokra, akik kiléptek a magánnyugdíjpénztárból, pontosan ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint akik sosem voltak tagok. Mint írta,

„az előleg kivezetése a statisztikákból az elszámolási szabályok szerint a jövőben a kapcsolódó nyugdíjfizetésekkel arányosan történik”,

vagyis legalább egy halvány ígéret van arra, hogy amikor az érintettek nyugdíjba mennek, kaphatnak több nyugdíjat. A baj csak az, hogy a beígért, de meg nem valósított egyéni számlákon lévő forintokat a kormány már elköltötte.A magánnyugdíjpénztári pénzeknek annyi! – elismerten lenyúlták

Egy hozzászólás itt: “Most már elhiszed, balga magyar? Lenyúlták a nyugdíjpénztári megtakarításod!

 • Avatar
  2018.01.07 - 01:10
  Közvetlen hivatkozás

  Ami a “lenyúlást” illeti, az állami nyugdíj járulékból a nagyobb részét nem fizették be az állami nyugellátási alapba a magánnyugdíjasok, helyette az állami járulékból “kispórolt”, be nem fizetett, vagyis az államiból lenyúlt járulékot a magán bankárok megélhetési alapjába, a magánnyugdíj kasszákba fizették.

  Így az államiból lettek lenyúlva, onnan hiányoztak ezek a pénzek, amióta a magánnyugdíj létezik. Ezzel még tovább gyengítették az állami ellátást.
  Ez még Horn Gyula szervezte így, hogy a magán pénztárakban dolgozó bankár ismerőseinek legyen megélhetési alapja, aminek a hozamából majd a fenntartásukra ki tudják venni a magánpénztárak dolgozói a saját munkadíjukat és a munka eszközeik fedezetét.

  Az egyetlen magánnyugdíj pénztár az önkéntes, ami tisztességes volt, mert annál ténylegesen magán pénzekből befizetett összegek jelentették a magán vagyont.
  Azt nem az állami járulékok magánba mentésével hozták létre, hanem valóban a saját fizetéséből rakta össze havonta a befizető!
  (Ez csak az önkéntes, saját nettó jövedelmükből befizetők vagyonára vonatkozik!)

  A magánnyugdíj hozamból megmaradó kisebb részből jutott valamennyi a magán számlákra, már ha fel nem élte az egész hozamot a magánpénztári dolgozók munkájának a kifizetése és az iroda üzemeltetési díja, a működtető háttér költségei!

  Ez valami nagyon nagy butaság, hogy ezt bárkinek a magánvagyonaként emlegessék, ugyanis ennek a magánba kimentett járuléknak, az állami nyugdíjak alapját kellett volna képezni az állami ellátásban.

  Mivel nem is került oda befizetésre, ezért aki nem lépett vissza az államiba, az alig számíthat az államiba fizetett töredék után valami jelképes állami nyugellátási összegre.
  Ami a magánban gyűlik, az viszont véges összeg, hamarosan elfogy és utána az államiból csak az oda befizetett után jár, a befizetés arányában kifizetés is! Végül is csak onnan lehet kivenni, ahova be is fizettünk, méghozzá a befizetés arányában!

  Vagyis a magánpénztárak teljességgel működésképtelenek lettek volna, ha ebből kellett volna bárkinek hosszabb távon megélnie, az személyes katasztrófás sorozatához vezetett volna!

  Aki 2010 környékén vissza lépett az állami ellátásba, az nagyon jó “üzletet” csinált, mert élethosszig tartó, infláció követő és azon felül is növekedő, biztos nyugellátásra számíthat!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük