Gulyás: mégis lesz gyermekfelügyelet hétfőtől az óvodákban, iskolákban! – a nagy nemzeti kapkodás legújabb információja

Addig törpöltek a kihirdetett rendelet felett az “értők”, amig kisilabizálták a rögtönzött mérésekből, hogy igencsak megorrolna a “nép”, ha nem lenne ügyelet a sulikban, óvodákban, így léptek.

Nem azt mondta, hogy: bocsi, ezt “elgondolkodtuk”…..

Az önkormányzatok kérésére a kormány hétfőtől is biztosítja az óvodákban és az iskolákban a gyermekfelügyeletet

– közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton az MTI-vel.

Gulyás Gergely emlékeztetett arra, hogy

a koronavírus-járvány terjedésének csökkentése érdekében hétfőtől április 7-ig, a tavaszi szünet végéig bezárnak az óvodák, az iskolák hétfőtől online oktatásra térnek át.

Hozzátette:

mindenkit arra kérnek, hogy ha van erre módja, akkor otthon oldja meg a gyermekfelügyeletet.

A nagyik ugye szóba sem jöhetnek…..

Ha valakinek a munkája nem teszi lehetővé, hogy otthon maradjon gyermekével, vagy nem tud gondoskodni a gyermekfelügyeletről, akkor – az önkormányzatok kérésére – lehetővé teszik, hogy hétfőtől az óvodákban, az iskolákban is legyen gyermekfelügyelet

– közölte. Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke, Kaposvár polgármestere az MTI-nek elmondta: maguk is tapasztalták, hogy napról napra nő a koronavírus-fertőzöttek száma a gyerekek között, ezért alapvetően egyetértenek a rendkívüli szünetek elrendelésével.

Azonban az óvodák és az iskolák bezárása megoldhatatlan problémát okozott több egészségügyi dolgozó és mások esetében is, akiknek a munkáltatója nem tudja biztosítani az otthoni munkavégzést.

Tájékoztatása szerint Kaposváron felmérték, hogy az óvodába járók mintegy tíz százalékának igényelnének gyermekfelügyeletet a szülők. Ezért az önkormányzati szövetség nevében azt kérte a Miniszterelnökséget vezető minisztertől, hogy biztosítsák a napközbeni gyermekfelügyeletet kis csoportokban, korlátozott létszámmal.

Csak, hogy legyen idő…?

az ügyeletre vonatkozó szabályokat a hétvégén teszik közzé.

Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy amennyiben valakinek a kormányból eszébe nem jut egy sokkal jobb ötlet!

Ceglédi  Zoltán szerint….

“Tényleg nem akarok kekeckedni, de mi történt így szombat délután, amitől megváltozott a véleményük? Nemrég még az volt, hogy nem lehet iskolai felügyelet, mert akkor nem lehet biztosítani a védekezést, bepukkan a negyedik hullám. MEG AKARNAK ÖLNI EZEK, hogy mégsem zárnak bé mindent? Most komolyan.

A boltokban tömeg, mert nem egy héttel, hanem hétvége előtt egy nappal sikerült szólni, hogy március 8tól vesztegzár. Aztán rájöttek, hogy de nónap, és virágbolt. Aztán rájöttek, hogy de tavasz, és a gazdaboltok. Aztán hogy mégis kell felügyelet az iskolába. Közben nem sikerült a nagy hétvégi oltakozás sem.

Megint kérdem: nem lehetne, hogy Orbán leül most egy kicsit, szusszan egyet, most egy hétig nincs vírus, mi nem kérdezzük, ő nem szól, és mondjuk március 15-én mond egy szép beszédet, aztán egye fene, lehet megint járvány? Nem hagyhatnánk abba egy időre a koronavírust? Mert nekünk ez NEM MEGY. Pihenjünk már egyet.”

Krizsán, felhívás

 

Krizsán, figyelmeztetés
illusztráció: V.K.

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük