Lesz mit a szőnyeg alá söpörni

A hírek szerint a 155,5 négyzetméteres, tízmázsás szőnyeget közel két év alatt készítette el kézi szövéssel az Art-Kelim Kft. A négyzetméterenként 100 ezer csomó sűrűségű szőnyegben összesen 15 millió 549 ezer csomó található.

[mnky_ads id=”10551″]

Heten csomózták nap, mint nap, két évig

A hét méter széles szőnyeg készítéséhez heten ültek egymás mellett, apránként csomózták a gyapjúfonalat – egy négyzetméterre százezer csomó került, vagyis egy sor több mint kétezer csomóból áll. Egy nap alatt hat centi készül el így – akármilyen aprólékos a minta, ez alig több, mint a kék szőnyeg darumadarainak a feje – adta hírül még tavaly a HVG.

[mnky_ads id=”10552″]

Akkora szőnyeg nem létezik, ami alá elfér a sok fideszes disznóság

Magyarország kormánya nem a magyar közérdeket, hanem fideszes magánérdekeket szolgáló döntéseket hoz. Az elmúlt években olyan óriási és igazságtalan magánvagyonok jöttek létre, hogy ezeket nem lehet a szőnyeg alá söpörni, mert ekkora szőnyeg nincs – mondta a választások előtt az ellenzéki miniszterelnök-jelölt.

Szóba kerültek a Fidesz kormány által felhizlalt „új magyar milliárdosok” is – Mészáros Lőrinc, Garancsi István, Andy Vajna és a többiek –, és hogy miért nem teremtenek ők erős magyar gazdaságot és magyar munkahelyeket? Ezzel kapcsolatban Róna Péter egyértelműen kijelentette: „Ők az állam pénzéből lettek milliárdosok, (…) alapjában véve politikai állatok, és nem tehetséges, alkotóképes vállalkozók”, ha akarnának sem tudnának a gazdasági növekedés motorjai lenni.

Kezdődhet a söprés!

A lényeg, hogy a szőnyeg akkora legyen, ami alá lehet majd söpörni az illiberális államépítés országrontó cselekedeteit.  Következmények nélkül? Vajon meddig?

A szőnyeg elkészült, lehet már alásöpörni.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük