Connect with us

Sport

Létezik-e a magyar csoda? – A mai meccs elé

Nemzeti focistáink cirka annyit keresnek, mint az Ausztriában lasztizók - "De nálunk drágább a megélhetés, igy relatív kevesebb az a pénz" - kommentelték....
Megosztás

Nincs mit tagadni, a foci EB eddigi magyar meccsei egyértelmű csalódást okoztak a drukkereknek, akik a nagy magyar feltámadás reményében várták a kezdés.

Reszkessetek németek, elindultak a magyarok…

A honi csapat legnagyobb szurkolója, Orbán Viktor is ilyen, a valóságtól jó messze álló mondattal indította a EB-t közösségi oldalán még a svájciaktól kapott hatalmas zakó előtt.

Aztán puff, jött a hidegzuhany. A német meccsről most ne is beszéljünk, hiszen minden tárgyilagos (?) szurkoló is tudja, hogy nem a bíró kétségtelen ordas hibái miatt kaptunk ki, hanem ahogy a meccs után Szoboszlai Dominik fogalmazott: jobbak voltak.

Így igaz…

Ha van képzelt beteg, ugyanúgy van képzelt egészséges is és ez a magyar foci, ami a belepumpált súlyos tíz- vagy összességében akár százmilliárdok ellenére is csak alulról karcolja az európai középmezőny vonalát. Ebben persze benne van az is, hogy a politika már megint átjárja a sportot, akárcsak a Rákosi-érában, azzal a különbséggel, hogy akkortájt Európa még nem igazán a sportra, sokkal inkább a háború okozta sebek begyógyítására koncentrált ellentétben a „mi nagy vezérünkkel”, aki akárcsak az akkori „béketábor” szinte valamennyi tagja felfedezte, micsoda propagandisztikus ereje van a sportnak. Ebben hisz a mai Rákosi is, csak a maga gigantomán, eszetlen módján.

Zárójelben: Orbán folyamatos, provokatív EU-n belüli harcainak következménye, hogy a vén kontinens ma már szinte minden magyart garázdának gondol, ezt jelzi, hogy a magyar-német előtt a rendőrség soha nem látott készültséggel állt fel, pedig -és ez ott is kiderült- mi sem „szurkolunk” keményebben, mint a többi nemezt fiai.

Hogyan tovább?

A főnök természetesen még a németektől elszenvedett vereség után sem tudott szembenézni a valósággal, úgyhogy egy teljesen értelmetlen, tévedés ne essék, nem megfejthetetlen, hanem valóban értelmetlen mondattal reagált:

Megmutattuk, miért vagyunk itt

Tessék mondani miniszterelnök úr, csak nem pofozógépnek?

Féleretéve a viccet, itt lenne az ideje belátni, hogy az első „fokozat levált,” azaz rendben sikerült a teljes ellehetetlenülésből kihozni a magyar focit, most már a következő fokozat jönne, már ha van rá elképzelés e-honban, de addig is: hajrá magyarok!

Kapcsolódó

 

meccs

Szerző