Van ország, ahol letiltják a mobilnetet és az SMS-t a tüntetések miatt

A Kongói Demokratikus Köztársaság kormánya szombaton utasította a telekommunikációs vállalatokat, hogy függesszék fel SMS és mobilinternetes szolgáltatásaikat a vasárnapra tervezett kormányellenes megmozdulások miatt.
[mnky_ads id=”3427″]
Fundamentalista katolikus aktivisták felszólították híveiket, hogy masírozzanak végig több nagyvárosban azt követelve, hogy Joseph Kabila elnök ne módosítsa az alkotmányt annak érdekében, hogy harmadszorra is indulhasson az államfői tisztségért a jövő decemberi választásokon.

Kabilának tavaly decemberben járt le államfői megbízása, de azóta sem tartották meg az utódjáról szóló elnökválasztást, melyet hosszú halasztgatás után írták csak ki jövőre.

A távközlési miniszter közölte, hogy a telekommunikációs szolgáltatóknak szóló kormányzati utasítást az állambiztonság indokolta.

A készülő erőszakra válaszul a kormánynak kötelessége minden intézkedést meghozni a kongói életek védelme érdekében – mondta.

A cégeket levélben szólították fel, utasítva őket arra, hogy helyi idő szerint szombat este 6 óra után függesszék fel vonatkozó szolgáltatásaikat a fővárosban, Kinshasában további utasításig.

A kongói hatóságok nem engedélyezték a vasárnapra szervezett tüntetéseket, amelyeket a legtöbb ellenzéki vezető is támogat. Kinshasa figyelmeztetett: minden öt főnél nagyobb gyülekezést azonnal feloszlatnak.

(Forrás: MTI)
[mnky_ads id=”4666″]
[mnky_ads id=”4670″]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük