Létszámstop a mentőknél – Frissítve az EMMI közleményével!

Létszámstopot vezettek be az EMMI háttérintézményeinél, köztük az Országos Mentőszolgálatnál is. Pedig a mentők esetében már most is az okoz gondot, hogy nincs elég orvos, ápoló, gépkocsivezető.

Június 21-től létszámstopot vezetett be az EMMI a tárcához tartozó számos közintézménynél, köztük a mentőknél – legalábbis erről szóló e-mail érkezett az érintettekhez az Átlátszó szerint. Létszámadatokat kért június 22.-én e-mailjében tucatnyi közintézménytől az Emberi Erőforrások Minisztériuma személyügyi főosztályvezetője – értesült az Átlátszó.

A levélben azt is írja a feladó: “Tájékoztatom, hogy 2018. június 21. napjával létszámstop kerül elrendelésre, ennek megfelelően 2018. június 21. napját követően új, foglalkoztatásra irányuló jogviszony nem létesíthető a létszámstop feloldásáig. A tilalom kiterjed a már folyamatban lévő ügyekre is.”

A tucatnyi címzett között található egyebek mellett az Oktatási Hivatal, az Országos Mentőszolgálat, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ, múzeumok, például a Ludwig Múzeum és a Szépművészeti Múzeum, színházak, így az Opera és az Operett, az Országos Széchényi Könyvtár vagy a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért.

Minden intézetnek okozhat kellemetlenségeket a létszámstop, de a mentőké a betegeknek is “fájhat”.

A létszámstop elrendelése azért is érdekes, mert az Országos Mentőszolgálat honlapján jelenleg is szinte minden megyében keresnek mentőápolót, mentőtisztet, mentőorvost és gépkocsivezetőt is. Hogy pontosan hány szakemberük hiányzik, arról nincs pontos adat, mert az erről szóló információ nem található meg a szervezet honlapján.

(Forrás: Átlátszó)

A minisztérium most közleményt adott ki:

„A sajtóhírekkel ellentétben nincs létszámstop az Országos Mentőszolgálatnál. A kormány döntése érelmében a létszámstop kizárólag a kormányhivatali jogállású szerveknél, központi hivataloknál, valamint a fővárosi és megyei kormányhivataloknál (továbbiakban együtt: hivatalok) van érvényben. Az intézkedés célja, hogy a bürokrácia ne növekedjen, hatékony és olcsó államot teremtsünk meg. Ezt szolgálta a kormány- és járási hivatalok kialakítása, a háttérintézmények körének felülvizsgálata is.”

Kapcsolódó:

Unortodox fizetésemelés: csökkent a mentők fizetése

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük