A név megtévesztő, mert ő nem orosz. Hogyan is lehetne az, akit kormányfőnek javaslok, ha egyszer én nyugati ügynök vagyok, mint azt már oly sokszor megírták rólam. Hiszen még a pulóverem is norvég mintás! Persze ezt az ötletemet is a hanyatló Nyugatról schmitteltem (ómagyarul: plagizáltam).

Lev Davidovics az egyik cicánk, több mint tíz éve, kölyökként fogadtuk be. Hivatalos nevét a fehér pofiját díszítő tökéletes fekete Trockij-szakáll miatt kapta, a család persze csak Lócinak vagy Lócikának becézi.

Az ötletet, hogy mellette kampányoljak, Amerikától loptam. Pontosabban az alaszkai Talkeetna városkától, ahol több mint 20 évig egy kandúr töltötte be a polgármesteri tisztséget – közmegelégedésre.

Az történt, hogy 1997. júliusában a választáson a szavazólapon szereplő egyik jelölt sem nyerte el a városka lakóinak tetszését, és a legtöbben az akkor még alig pár hónapos kiscica, Stubbs nevét írták rá a lapra. Stubbs megnyerte a választást és azóta többször is újraválasztották – mert ő nem emeli az adókat, nem avatkozik az üzletbe és őszinte.

Nos, pontosan ezért javaslom Lev Davidovicsot miniszterelnöknek. Lócika biztosan jobb kormányfő lenne a mainál, ugyanis:

– nem lop (na jó, előfordult, hogy lenyúlta a húst a konyhaasztalról, de mi ez például a gázüzleten tízmilliárdokat kaszáló offshore cégek ügyéhez képest)

– ha a húsosfazék közelébe kerül, nem engedi oda a családtagjait

– nem hazudik, mindig őszinte

– nem emel adót

– nem avatkozik be a piaci viszonyokba

– senkinek sem csókol kezet

– naponta vagy 16 órát alszik, tehát az idő kétharmadában biztosan nem okoz semmilyen kárt

– miatta még a maffia sem sértődne meg, hiszen Don Corleone is szerette a cicákat.

Lócika, mikor befogadtuk

***

Ez a cikkem eredetileg csaknem három éve már megjelent, most egy kollégám győzött meg arról, hogy megint közöljem, hiszen most – a sorsdöntő választások előtt – aktuálisabb mint valaha. Igen, Lóci biztosan jobb kormányfő lenne Orbán G. Viktornál, én mellette kampányolok és várom az ellenzéki pártok csatlakozását!

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Sajnálom, hogy csak most találkoztam a cikkel. Éljen Davidovics és a schmittelést pedig az MTA Nyelvtudományi Intézete felvehetné az értelmező szótárba

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét