Levél Rácz Zsófinak: Ne indulj ki a dajcstomikból, aki a rendszerváltás előtt bevitette magát Prágában a börtönbe, hogy azóta is a magyar adófizetők terhén éljen igen jól

Rácz Zsófia nevét új titulusa pár nap alatt ismertté tette Magyarországon. Ő az a lány, akiről Novák Katalin a Facebookon jelentette be, hogy az EMMI  ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára lett. A nóvum: Zsófia 22 éves egyetemista.

“Akik Téged ide hívtak, azok nem Neked akarnak jót, hanem saját maguknak”

Mielőtt még beleolvasnak a levélbe, érdemes belenézni Rácz Zsófia eddigi – mert múltja mindenkinek van – megnyilvánulásaiba:

és

Dr. Varga-Damm Andrea, a Jobbik országgyűlési képviselője szintén közösségi oldalán írt levelet a diák-helyettes-államtitkárnak.

“Kedves Zsófi! Talán nem bántalak meg azzal, hogy Zsófinak szólítalak annak ellenére, hogy a kormányzat jóvoltából magas kormányzati tisztségbe kerültél. Vélhetően Édesanyád fiatalabb, mint én, s nekem is Zsófia nevű lányom van, ezért eleve különös szeretettel viseltetek a Zsófik iránt.

Valószínűleg nem előzményektől mentes, hogy valaki a Te személyedben gondolkodott egy ilyen magas tisztség megadásával, de bemutatom Neked, hogy milyen az a világ, ami Téged most körbevesz.

Én is voltam 22 éves, éppen a szakdolgozatomat írtam, szép voltam, okos, rátermett. Nagyon sokat tudtam a világról, sőt, azt is hittem, hogy mindent tudok róla. Talán Te is ezt gondolod. Aztán ahogy telnek a napok, ha valóban okos vagy, rájössz arra, hogy mennyi mindent nem tudsz, és mennyire ki vagy szolgáltatva a körülötted élőknek. Akkor is ki vagy szolgáltatva, ha ilyen nagy tisztséggel ajándékoznak meg. Sőt, talán még inkább.

Mindegy, milyen feladatot kaptál, egy biztos, hogy felelősséget terheltek Rád

Még az ifjúságpolitikához is kell élettapasztalat, nem elég a gyermekkor ismerete. Látnod kellett volna még jó sok ideig a fiatalok és idősebbek közti viszonyokat és kapcsolatokat. Tapasztalnod kellett volna komoly konfliktusokat, nehézségeket, hogy tudd, mit, hogy kell, vagy lehet kezelni.

Akik Téged ide hívtak, azok nem Neked akarnak jót, hanem saját maguknak. Aki ilyen korán a csúcsra ér, az nagyon hamar kiég. Ha valamit nem jól fogsz csinálni, vagy az elvárásaikat nem kapják meg a Téged színpadra állítók, akkor is Te leszel a felelős, ha nem kaptál elég felhatalmazást vagy eszközt.

Ne indulj ki a dajcstomikból, aki a rendszerváltás előtt bevitette magát Prágában a börtönbe, hogy azóta is a magyar adófizetők terhén éljen igen jól – különösebb teljesítmény nélkül. Neked ez ne legyen minta!

Az élet, különösen a fiatalok élete, Magyarországon nem az a csillogó világ, ahonnan Te jössz.

Sőt, nagyon nem az. Tudod hány fiatal törik meg akkor, amikor a tanulmányait kitűnővel végzi el és mégis az első állást azt kapja meg a közösségéből, aki a legrosszabb tanuló volt? Mert neki volt protekciója. Magyarországon a fiatalok legnagyobb problémája az az igazságtalan világ, ami körülöttünk teremtetett. Ne csodálkozz azon, hogy ellenérzést vált ki a társadalomból a Te kinevezésed. Ez ma a rendszer tünete.

Vélhetően sokakban olyanokban is ellenérzést vált ki, akik most kedvesen mosolyognak Rád, s rendesen hízelegnek. Ezek a leghamisabb emberek. Azokkal beszélj, és azokra hallgass, akik most ellenérzéssel vannak a kinevezéseddel szemben. Merthogy ebben a helyzetben ez az indokolt. Tőlük tudsz tanulni, meg tudod kérdezni tőlük, hogy szerintük mi hiányzik ahhoz, hogy Te jól teljesíts. S hidd el, segíteni fognak!

Tudod a világ azért úgy alakult ki, hogy végig kell járni egy ranglétrát

ahhoz, hogy magas hivatalba, vagy állásba juss, mert ez az egyik kulcsa annak, hogy valóban eredményes és sikeres vezető lehess. Meg kell látnod minden fontos dolgot az évek során, amelyek kellenek a sikeres életúthoz, a sikeres vezetéshez.

Mit fogsz csinálni 30 évesen, ha már nem leszel helyettes-államtitkár?

Bemész majd egy ügyvédi irodába bojtárnak? Vagy a bíróságra fogalmazónak? Vagy elhagyod a pályát? Vagy folyamatosan úgy kell viselkedned fontos emberekkel azért, hogy mégis legyenek pozícióid, amit a tested és a lelked elutasít?

Nagyon nagy megtiszteltetés bármikor a Haza szolgálatára egy tisztséget elnyerni. De mindig tudnia kell annak, aki ezt megkapja, hogy itt van-e az ideje. Hiszen az ajánlatot vissza is lehet utasítani. Úgy gondolom, mint anya, s mint a hazáját szolgáló ember, hogy a Te érdekedben neked ezt a felkérést vissza kellett volna utasítanod. Vélhetően Te akkor is egy értékes teremtés vagy, ha éled tovább az egyetemisták csodálatos életét, és utána elmész megtanulni a hivatásod.

Ennek a felkérésnek nem elsősorban a társadalom a vesztese, hanem Te.

Csak ezt a veszteséget még nem a közeljövőben, hanem akkor fogod észlelni, amikor már nem leszel olyan erős. Minden jót és kevés csalódást kívánok Neked sok szeretettel!”

(A fenti véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi a Városi Kurír álláspontját, de itt a helye, mert sokakat érdeklő problémát vet fel. Ha vitáznál vele, vagy küldenél egyet te is, (info@varosikurir.hu) csak bátran!)

megoszt

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

4 hozzászólás

 • Avatar
  2019.12.05 - 20:48
  Közvetlen hivatkozás

  Hülye kukuríkulós!
  Elkéstél ezzel a híg agyfosással!
  Hát a bajúsz, szájbabaszós
  17 éves k.k.félegyházi szopost a Gyúrcsány barátod már magáévá tette!
  Úgy hogy a DK-t keressed, nem é akarna ebből a szutykos kis bunkó q.vából valami mélytorok titkárt csinálni!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük