Újabb levelet hozott a drótposta Müller Cecíliától: ebben sem írták meg hányadik vagyok a sorban……

Azoknak, aki bejelölték a Kormányzati Tájékoztatási Központnak leadott regisztrációjukkor, hogy elfogadják az időnkénti értesítést abban bízva, hogy így első kézből tudhatják meg hányadikak a vakcinára várók sorában, vasárnap megeresztettek egy újabb semmitmondó, ám azért Brüsszelt hibáztató levelet.

Köszi a levelet, de mikor jövök én?

“Tisztelt Hölgyem/Uram!

A következő napokban elkezdődik a regisztráltak oltása. Elsőként legidősebb honfitársaink kaphatják meg a vakcinát, most már azok is, akik saját otthonukban élnek. Jövő héttől a háziorvosuk keresi majd őket a regisztráció során megadott elérhetőségeken. A háziorvos dönt az oltás helyszínéről, ez lehet az idős ember otthona, háziorvosi rendelő és kórházi oltópont is.

A Brüsszel által rendelt vakcinákból a szükségesnél jóval kevesebb érkezik, ezért a kormány folyamatosan azon dolgozik, hogy több forrásból minél több oltóanyag álljon rendelkezésre.

Az eddig alkalmazott Pfizer és Moderna vakcinák mellett már a brit AstraZeneca, az orosz Szputnyik és a kínai Sinopharm vakcinák is megkapták a gyógyszerészeti hatóság engedélyét. Februárban már ezekből is érkeznek nagyobb szállítmányok. A Sinopharm vakcinával már több mint 15 millió embert oltottak be, köztük a szomszédos Szerbiában vajdasági magyarokat is.

A járványt legyőzni csak vakcinával lehet, minden hatásos vakcina jobb a vírusnál.

Üdvözlettel:
Koronavírus Tájékoztatási Központ”

figyu

Egy hozzászólás itt: “Újabb levelet hozott a drótposta Müller Cecíliától: ebben sem írták meg hányadik vagyok a sorban……

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük