Lex Dzsudzsák?

Érdekes és egyben elkeserítő nap volt ma az országgyűlésben, ugyanis egyszerre folyt a vita a beígért 30 ezer forint feletti 15%-os emelésről az otthonápolóknak, ami még egy komolyabb felnőttpelenka-csomagra sem elegendő és a sportolók, elsősorban természetesen a focisták sok milliós bérének adómentessé tételéről.

Megalázás és megdicsőítés

Az egész dolog akkor kezdődött, amikor sok hónapos rángatózás után a kormány végre elszánta magát az otthonápolási díjak rendezésére, nem utolsó sorban az egyre kínosabbá váló társadalmi nyomás hatására.

Persze az Orbán kabinet nem lenne az ami, ha ezt is nem úgy oldotta volna meg, hogy nyit egy újabb feszültségzónát, ezúttal az otthon gondozó hozzátartózók között. Az ellentétek vélt szítása érdekében létrehoztak egy eddig nem létező halmazt a csoporton belül: a beteg gyermeküket otthon ápolók csoportját. Nekik havi 100 ezer forintot adnak majd januártól, míg a többieknek a juttatását összesen 15%-al, alig 4 ezerötszáz forinttal emelik csak. Ez az összeg olyan megalázó, hogy alighanem újabb tüntetéssorozatra számíthatnak az embertelen honatyák és honanyák.

Magyar ellenzék 2018 – villogni a kamerák előtt: igen, maguk kezdeményezte vitanapon részt venni: nemigen

A sportvállalkozások ugyanakkor örülhetnek, nekik most már tényleg itt van a Kánaán, ugyanis szinte semmilyen adót, vagy járulékot sem kell  fizetniük.

A feltételezett ok kiderül a következő oldalon.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük