Bezárják a börtönöket, de mi köze ehhez Győrfi Pálnak?

A személyi állomány és a fogvatartottak egészségének megóvása érdekében november 8-tól ideiglenesen újra szünetel a látogatófogadás a hazai büntetés-végrehajtási intézetekben és intézményekben, jelentette be Győrfi Pál.

Az aktuális járványügyi helyzet értékelése alapján, a BvOP Operatív Törzsének javaslatára született meg a büntetés-végrehajtási szervezet intézkedése; amelyre ideiglenesen, járványügyi megelőző érdekből van szükség. A büntetés-végrehajtási szervezet ezzel az intézkedéssel minimalizálni kívánja annak a lehetőségét, hogy járvány alakuljon ki a börtönök falain belül, ezzel veszélyeztetve a testület személyi állományát és a teljes fogvatartotti közösséget. Az intézkedés céljáról a reintegrációs tisztek kiscsoportos foglalkozás keretében tájékoztatják a fogvatartottakat. A legfrissebb járványügyi tudnivalókról az ország valamennyi börtönében figyelemfelhívó plakátok, valamint a zárkákban lévő zártláncú televíziókon videófilm útján adnak tájékoztatást a fogvatartottak részére.

Minden fogvatartott számára elérhető a Skype-alapú élő online telefonálási lehetőség, továbbá megnövelték a hagyományos telefonos beszélgetések időtartamát is.

 

Számolt be Győrfi Pál bejelentéséről  a Respublika.hu a  bv.gov.hu-ra hivatkozva.

Legfrisseb országos adatok

A beoltottak száma 5 967 747 fő, közülük 5 748 682 fő már a második oltását is megkapta, 1 millió 315 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették. 6804 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 892 164 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 83 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 31 184 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 804 720 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 56 260 főre emelkedett. 3629 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 366-en vannak lélegeztetőgépen. A járvány negyedik hullámának megfékezése és az átoltottság növelése érdekében a kormány 2021. november 22-28. között oltási akcióhetet indít. A kórházak országszerte megemelt oltási kapacitással és időpontfoglalás nélkül is várják azon a héten a még oltatlanokat, és akár a második, harmadik oltást felvenni kívánókat is. (koronavirus.gov.hu)

Kapcsolódó

Dr. Falus Ferenc a negyedik oltásról – reggeli villáminterjú

 

 

Egy hozzászólás itt: “Bezárják a börtönöket, de mi köze ehhez Győrfi Pálnak?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük