Sorting by

×

Lidl-fifika: árstopra mennyiségstop! – Ám itt nem álltak meg….

Ahogy arról többször beszámoltunk, Orbán Viktor árstopot jelentett be február 1-i indulással “6+ csirkefarhát termékre”. A bejelentést tett követte, azóta a Magyar közlönyben megjelent a végrehajtási utasítás is megspékelve egy kötelezően kiteendő papirossal, amiből megtudhatja a kedves vásárló, hogy a kormány jóvoltából történt mindez és persze a retorziók sorával, ha nem tartja be azokat a kereskedő.

Egy kisboltos válasza….

Ha már tenni nem tud a bolttulaj a fentiek ellen, annyi azért kijár neki, hogy véleményezze a kormányintézkedést és megkérje a hozzá hű vásárlókat, hogy segítsenek kibekkelnie az árstop hatását:

“Február 01-től indul a választási kampány!”

A kötelezően kiteendő tacepao mellé Ők is csinálta párat:

„Tisztelt Vásárlóink! A kormány által meghatározott fogyasztói árak hatalmas terhet rónak vállalkozásunkra. A beszerzési ár magasabb, mint az eladási ár!! Tehát arra kényszerít a rendelet, hogy ráfizetéssel értékesítsünk! Kérem Önöket, ennek tudatában ne vásároljanak a diktatúra termékekből! Köszönettel: Kodály Delikátesz”

– péntek óta ez a kiírás is olvasható egy pécsi kisboltban, a Kodály Delikáteszben.

A Lidl-fifika

Mennyiségi korlátozást vezet be a Lidl Magyarország februártól az élelmiszerárstop hatálya alá tartózó élelmiszerekre

– szúrta ki a Pénzcentrum. A Lidl Magyarország legfrissebb akciós újságjában látható, hogy a Lidl mennyiségi korlátozást vezet be a hatósági áras termékekre vonatkozóan. Eszerint vásárlásonként maximum ennyit lehet egyszerre hazavinni:

  • kristálycukorból 10 kilogrammot;
  • búzafinomlisztből 10 kilogrammot;
  • tejből 12 litert;
  • napraforgó-étolajból 10 litert.

Az akciós újságból az is kiderül, hogy a mennyiségi korlátozáson túl a Lidl a hatósági áraknál is olcsóbban adja a termékeit. Mint azt írják,

a jogszabály által előírt hatósági árhoz képest további kedvezményt biztosítunk, így a kristálycukrot és a lisztet 10-10 forinttal, az UHT-tejet 19 százalékkal, a napraforgó-étolajat pedig 14-15 százalékkal olcsóbban adják majd, mint azt október 15-én tették.

Február 1-től május 1-ig

Mint megírtuk, az élelmiszert értékesítő üzletekben a fogyasztóvédelem vizsgálja majd a rögzített árak betartását. Az árstopról szóló kormányrendelet január 14-én jelent meg a Magyar Közlönyben; eszerint a szabályozás 2022. február 1-jétől lép életbe, és május 1-jén veszti hatályát.

Azok a kereskedelmi egységek, ahol a hatósági árnál drágábban adják, vagy nem tartják készleten a kijelölt élelmiszereket, ötvenezer forinttól több millió forintig terjedő bírságot kaphatnak.

Az árstopról az üzleteknek továbbá

egy információs táblát is ki kell függeszteniük a vásárlók tájékoztatására.

Kapcsolódó

Forrás

 

Lidl-fifika: árstopra mennyiségstop! - Ám itt nem álltak meg....

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.