Lisszabon is Orbán ellen tüntet

Az ott élő magyarok több európai nagyvárosban, így Lisszabon utcáin, is demonstrálják, a pesti tüntetéssel többé kevésbé azonos időben, hogy elegük van Orbán rendszeréből.

Lehet, hogy csak néhány barát, de ennek is van üzenete

A lisszaboni főszervező, a Városi kurír érdeklődésére így válaszolt:
“Fontosnak tartjuk jelezni, hogy Bp-tol 3500 km-re, ahol egy igen “iszignifikans” magyar közösség él, ezért szombaton  portugál idő szerint 16.30-ra mi is mi is szervezünk egy megmozdulást. Valószínűleg néhány barát fog csak összejönni, akik amúgy is beszélnek egymással, de mégis fontos és jelzésértékű lesz a demonstráció. A lényeg, hogy itt is próbálunk valamiféle hangot adni annak, hogy mi másképpen gondolkodunk vagy akar úgy, ahogy sokan, a többség (?), ki tudja.”

Lisszabon

Ne hagyjuk szó nélkül, ahogy a dolgok otthon történnek!!

Kedves lisszaboni magyarok – és nem magyarok!
Szombat délután Budapesten és más európai nagyvárosokban is az újonnan harmadjára is kétharmaddal megválasztott Fidesz-kormány elleni tüntetésre kerül sor. A demonstráció célja nem bármely ellenzéki párt melletti szimpatizálás, hanem a hangunk felemelése a jelenlegi kormány politikája, a fokozatosan szűkülő demokrácia irányába tett intézkedései ellen. Ne hagyjuk szó nélkül, ahogy a dolgok otthon történnek!! Találkozás a budapesti tuntetessel egyidejuleg, 16.30-kor lesz a Jardim da Estrela-nal! Ha érdekel ez a megmozdulás, kérjük jelezd ezen szándékod az esemény visszaigazolásával! Molinók, táblás üzeneteket szívesen látunk! Értékeljük a humort, legyetek kreatívak! De a legfontosabb, hogy legyünk minél többen! Hívjatok magyar és nem magyar barátokat, ismerősöket. Ha elegen leszünk, lehet átvonulnánk a Lisszaboni Magyar Nagykövetséghez, mellyel minden bizonnyal magunkra vonhatjuk a média figyelmét.

Írja az esemény közösségi oldala.

Kapcsolódó

Ezt jó, ha tudja a szombati tüntetésről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük