Az LMP szerint a Fidesz kormányzása alatt teljesen leépítette a természet- és környezetvédelem szempontjait. Schmuck Erzsébet LMP-s országgyűlési képviselő sajtótájékoztatón elmondta, az elmúlt évek szép makrogazdasági mutatói mögött komoly szerkezeti problémák állnak, amelyek nem teszik lehetővé, hogy a magyar gazdaság hosszú távon fenntartható módon fejlődhessen.
[mnky_ads id=”10551″]

Kiemelte, a Fidesz politikája a rövid távú gazdasági érdekeket szolgálja, és eközben figyelmen kívül hagyja például az emberek egészséges környezethez való jogát.

Az LMP ezen változtatva, kormányra kerülése esetén visszaállítaná az önálló környezetvédelmi minisztériumot, megerősítenék a környezetvédelmi hatóság jogköreit, és javítanák a nemzeti parkok működési feltételeit – sorolta.
[mnky_ads id=”10552″]

Schmuck Erzsébet kitért arra is, hogy pártja partnerséget ajánl a környezet- és természetvédő civil szervezeteknek, emellett erősítenék a települések zöldfelületeinek, fáinak védelmét, és eltörölnék azt a lehetőséget, hogy a nemzetgazdaságilag kiemelt beruházásoknál figyelmen kívül lehessen hagyni a környezeti szempontokat.

Az LMP politikusa kérdésekre válaszolva elmondta, pártja alelnöke, Hadházy Ákos eddig több mint száz sajtótájékoztatót tartott a kormányzati korrupcióról, ezért várható volt, hogy a kormány a választások előtt erőteljes lejárató kampánnyal igyekszik őt ellehetetleníteni. Schmuck Erzsébet szerint azonban Hadházy Ákos eddig minden ilyen karaktergyilkosságra irányuló támadást cáfolni tudott.

A Jobbik alelnökének korábbi, nemi erőszakkal történő fenyegetését firtató kérdésekre többször leszögezte, hogy az LMP elfogadhatatlan tartja a nők inzultálását, ezért elvárják a Jobbiktól, hogy házon belül rendezzék ezt a kérdést. Megerősítette, úgy gondolják, több nőre lenne szükség a politikában, és az LMP mindent meg is tesz annak érdekében, hogy ne alakuljon ismét “macsó parlament”.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó:

LMP: a Fidesszel maradna a szegénység 

[mnky_ads id=”4674″]
[mnky_ads id=”4668″]

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét