Sorting by

×

LMP: Fájjon a zsebe annak aki közérdekű adatot titkol el

Törvénymódosítást kezdeményez az LMP annak érdekében, hogy ne kaphasson prémiumot az az állami vezető vagy más, közpénzen foglalkoztatott ember, aki közérdekű adatot titkol el.

Közel 20 adatigénylési pert nyert az LMP

Demeter Márta frakcióvezető-helyettes keddi, online is követhető sajtótájékoztatóján közölte: csak az LMP tizenkilenc adatigénylési pert nyert meg a jelenlegi parlamenti ciklusban állami céggel, intézménnyel, minisztériummal szemben.
“Szégyenszemre a Pénzügyminisztérium ellen végrehajtást is kezdeményezni kellett”, mert jogerős ítélet ellenére sem volt hajlandó a tárca Paks 2-vel kapcsolatost dokumentumok kiadására – fogalmazott.
Javaslatuk – amelyet Tóth Balázs néhai LMP-s kőbányai önkormányzati képviselőjük már a saját önkormányzatában is kezdeményezett – azoktól vonná meg a prémium lehetőségét, aki közérdekű adatigénylési pert vesztett – fejtette ki Demeter Márta.
Hozzátette: az érintetteknek egy kormányváltás esetén haladéktalanul távozniuk is kell a posztjukról. Úgy fogalmazott, a Fidesz ráül az intézményrendszerre, állampártként működik.

<<FRISS HÍREINK!>>

lmp

átver

Egy hozzászólás itt: “LMP: Fájjon a zsebe annak aki közérdekű adatot titkol el

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.