LMP: új alapokra kell helyezni a magyar állam jövőjét

Ezt emelte ki az ellenzéki párt augusztus 20. alkalmából az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében. „Valódi megoldásokkal kell segíteni a magyar családokat és a helyi közösségeket, minden ötödik adóforintot az oktatásra kell fordítani, az Európa elleni hadjárat helyett pedig azért kell dolgozni, hogy erős nemzetállamok alkossanak egy erős Európát, amely választ tud adni a 21. század kihívásaira” – szorgalmazták.

Az állampolgárok beleszólhassanak a jövőjüket érintő döntésekbe

Azt írták: augusztus 20-án minden magyar állampolgárt is ünneplünk, határokon innen és túl. A nemzeti összetartozás alapja az egymás iránti tisztelet, „nem a nemzeti jelképek kisajátítása” – jegyezték meg.

Az LMP szerint Magyarország akkor lehet sikeres ország, ha a családoknak és a helyi közösségeknek megvan a lehetőségük arra, hogy a kezükbe vegyék a sorsukat, és beleszóljanak a jövőjüket érintő döntésekbe.

Kölcsönös bizalomra van szükség

„Az állampolgárokra partnerként és nem eszközként kell tekinteni” – fogalmaztak, hozzátéve: „a féktelen központosítás és a hatalmi logika helyett a kölcsönös bizalom megteremtése a helyes út hazánk számára”.

Kálmán László: az LMP a legnagyobb kamupárt, a legnagyobb blöff a modern magyar párttörténetben

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük