LMP: újra eladósodott a főváros

Az LMP szerint a kormány és a budapesti városvezetés felelőtlen gazdálkodása „eredményeként” a főváros adósságállománya újra akkora szintre nőtt, mint amikor a kabinet átvállalta Budapest teljes kintlévőségeit.

Botrányos hitelfelvételek

Gál József, az ellenzéki párt budapesti képviselője a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt tartott sajtótájékoztatóján elmondta, a városvezetés évente 25 milliárd forintos adósságot halmoz fel, így Budapest adósságállománya ismét 130 milliárd forintra emelkedett.

A politikus botrányosnak nevezte, hogy a Főtávnak 19 milliárd forintos hitelt kell felvennie, mivel költségvetéséből csak a működését tudja finanszírozni, fejlesztéseit nem. Gál József hasonlóan elfogadhatatlannak tartja, hogy az adósságai átütemezését kérő vízművek 900 millió forintos hitelfelvételre készül napelemek telepítéséhez.

Az ellenzéki képviselő azt is közölte, pártja újra kezdeményezi, hogy Budapest tiltsa be a műanyag zacskók használatát a kereskedelemben, mivel a kormány nem lépett legutóbbi, szeptemberi kezdeményezésük óta.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó

Orbán és Tarlós bábjátéka

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük