Tegnap a metróban elfogadtam egy elém tolt Lokál nevű propagandakiadványt, elvégre kell a papír a macskaalom alá, meg néha meg kell nézni, mit írnak Orbán G. Viktor kiszolgálói. Ismerem a magyar valóságot, amit láttam mégis meglepett, ezek szerint még mindig van lejjebb.

Azt írja az ingyen osztogatott kiadványban a nevét természetesen nem vállaló “szerző”, hogy:

Akarata ellenére buktatta le a Soros György pénzén hazudozó 444.hu a Facebookot és a Facebookot cenzúrázó céget, az Arvatót. A Soros-blog írásából még az is kiderül, hogy ugyanaz a Bertelsmann a tulajdonosa a cenzúrázó cégnek, mint a magyar kormányt élesen bíráló, migránsbarát RTL Klubnak.

A szövegben annyi a hiba és a hazugság, hogy még felsorolni is nehéz. Ha a “szerző” nem tudja, hogy a 444 nem blog, hanem portál és a neve nem 444.hu, hanem 444, akkor nem igazán ismeri a magyar netet. És persze végkép nem Soros blogja, mint azt a címben írták. Nem is Soros pénzéből működik.

Mark Zuckerberg nem komcsi, hiába próbálják az írásban ezt sugallni. Az RTL Klub tulajdonosa pedig nem játszik össze Sorossal, csak éppen nem a kormánynak tetsző hamis híreket nyomja.

A 444 cikke arról szólt, hogy miképpen moderálták a Facebookot. Ami pedig a lényeg: a moderálás és a cenzúra nem egészen ugyanaz, még akkor sem, ha a Lokál összemossa a kettőt. Nem vitás, hogy a Facebook számos hibát elkövet, például azzal, hogy egy ideje korlátozza a sajtó cikkeinek megjelenését és ezzel nehéz helyzetbe hozta az online médiát. A moderálást és a letiltásokat is gyakran túltolják.

Amit viszont a Lokál kifogásolt, abban igaza volt a Facebook moderátorainak

Kimoderálták az Origo migráncsozó cikkeit, az állítólag a migránsveszély miatt hazaköltöző, az M1-nek nyilatkozó svéd-magyar nőről szóló videót és egy ideig Lázár János videóját a bécsi “no go zónáról”. Azt a Lokál persze elhallgatja, hogy az Origo migráncsozó cikkeivel és a svéd-magyar nő nyilatkozatával nem csak a gyűlöletkeltés volt a gond, hanem az is, hogy bizonyíthatóan hamis hírek voltak, magyarul propaganda célokat szolgáló hazugságok.

Gratulálok a színvonalas íráshoz… (Hogy ők is értsék, ez irónia volt.)

Kapcsolódó:

Giga-bukta – az elítélt svéd nő hantázott a „borzalmas menekülthelyzetről”

Az Origo hazudozik a folyamatos migráncsozás érdekében

Rasszista hisztéria az Origóban

Lázár, Bécs, blöff

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét