Városi kurír
A napi fontos.

London a novicsokos gyanúsítottak kiadatását kéri Moszkvától

0 141

Brit sajtóértesülések szerint két férfi kiadatását kéri Oroszországtól az Egyesült Királyság a salisbury-i mérgezés miatt.

A Guardian kormányzati és biztonsági forrásokból értesült az előrelépésről.

Márciusban Szergej Szkripal egykori orosz-brit kettős ügynököt és lányát mérgezték meg a Novicsok néven azonosított idegméreggel, a brit kormány szerint Moszkva megbízásából. Ők túlélték a támadást, a múlt hónapban azonban egy brit nő belehalt abba, hogy érintkezett a toxikus anyaggal. Élettársa is súlyos állapotban került kórházba, de ő felépült.

A Szkripalék elleni merényletkísérlet után az Egyesült Államok és London más szövetségesei az orosz diplomatákat érintő legnagyobb kiutasítási hullámot hajtották végre a hidegháború óta.

Kommentárok szerint a Novicsokos ügy két gyanúsítottjára vonatkozó brit kiadatási kérelem értelmezhető a Moszkvára gyakorolt még nagyobb nyomásként, de akár jelentéktelen politikai gesztusként is.

(Forrás: Euronews)

Kapcsolódó:

Azonosították a novicsokos támadókat – persze, hogy oroszok

Leírás

Akár ez is tetszhet
Betöltés...

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Elfogadom További információ