Mitől félnek? Hogy sötétben lopakodó élettársak azon munkálkodnak, hogy sátáni kacaj kíséretében ráronthassanak békés családokra? - Városi Kurír

Sorting by

×

Mitől félnek? Hogy sötétben lopakodó élettársak azon munkálkodnak, hogy sátáni kacaj kíséretében ráronthassanak békés családokra?

Lehet, hogy csak nekem furcsa, ha egy kormánytag levelét a templomban, misén olvassák fel. Jó, tudom, Jézus azt mondta: “Adjátok meg a császárnak, ami a császáré, és Istennek, ami az Istené”, de arról nem volt szó, hogy egyazon helyszínen. A templom jobb helyeken nem a császáré.

Hirdetés

Persze császára válogatja, mire van igény

Most volt igény. Ferenc pápa meghirdette a családok évét, ezt nálunk Szent József napján nyitotta meg Erdő Péter ünnepi szentmisével. Itt olvasták fel a családügyi miniszterasszony üzenetét. Ebből tudtam meg, hogy a család most aztán végveszélyben van, az ég tudja, miféle ördögi hatalmak esküdtek ellene. Halálra rémített:

“romboló erők dolgoznak azon, hogy a családokat szétszakítsák, a közösségeket tönkretegyék, a fiatalokat eltántorítsák a gyermekvállalástól.”

Fogalmam sincs, kik ezek, és miért teszik, de azonnal hagyják abba!

Bár az is lehet, hogy a miniszterasszony félreért valamit. Valaki abba a tévedésbe ejthette, hogy a világban csak előre meghatározott számú szeretetkapcsolat létezhet. Ezért ha vannak, akik pl. élettársi kapcsolatban élnek (akár a többszázezernyi különnemű élettárs, akár az azonos neműek), vagy egyedül nevelnek gyereket, akkor kevesebben köthetnek hagyományos házasságot, mert ezek a nem hagyományosak elfoglalják a helyeket.

Szólni kéne neki, hogy nem így van

Ez nem olyan, mint a focimeccs, ahol valakinek le kell jönnie a pályáról ahhoz, hogy egy másik játékos beállhasson. Vagy mint a NER-elit zárt köre: hogy Mészáros bejusson, ahhoz Simicskának ki kellett esnie.

Annyi gyönyörű hagyományos keresztény családot lehet alapítani, ahányat csak akarnak, ezt nem zavarják meg az élettársak, vagy az egyszülős családok.

Sosem láttam még a sötétben lopakodó gonosz élettársakat, akik azon munkálkodnak, hogy az éj leple alatt sátáni kacaj kíséretében szétszakítsanak, tönkretegyenek és eltántorítsanak.

És igazán nem akarok beleszólni, de mintha a Kisjézus sem egészen hagyományos és tipikus családi körülmények között született volna.

Háttér

A család erőforrás és olyan közösség, ahol az ember megtanulhat boldog lenni

– mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek péntek este Budapesten, a Ferenc pápa által meghirdetett családok éve megnyitóján. Ferenc pápa az Amoris laetitia (szeretet öröme) kezdetű apostoli buzdítás megjelenésének 5. évfordulójára hirdette meg a családok évét. A rendezvénysorozat magyarországi, a koronavírus-járvány miatt zárt körben megtartott megnyitó szentmiséjén Erdő Péter azért imádkozott, hogy Isten áldja meg a családokat, és adjon nekik erőt a jelenlegi nehéz helyzetben. A misén felolvasták a családokért felelős tárca nélküli miniszter köszöntőjét. Novák Katalin ebben arról írt, hogy

a hagyományos család, amely a keresztény élet és kultúra alapköve, ma támadások kereszttüzében áll, romboló erők dolgoznak azon, hogy a családokat szétszakítsák, a közösségeket tönkretegyék, a fiatalokat eltántorítsák a gyermekvállalástól.

Az élet alapvető értékei azonban nem változtak, a kétezer éve biztos pontokra ma ugyanúgy szükségünk van, mint korábban – tette hozzá.

 

novák

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.