Lopcsencsóresz a sámánnal – capitoliumi keringő a Minivel

Bement a sámán a Capitoliumba, a Szabadság szobor a fejét fogja és a vízbe veti magát. Az USA legnagyobb gazdasági ellenfelénél, hol a nemzeti Mini magyar észt szimatol a vakcinában, vadul zajlik a képzeletbeli oltakozás. Rab László szŰrreál összefoglalója az őrült 2-es hétről.

Nebaszogassámán

Mikor a busóforma alak megjelent  a Capitolium az amerikai törvényhozás épületében, arra azért a magamfajta ősmagyar is csak fölkapta a fejét. Hirtelen azt hittem, Kásler doktor kuncsaftja lépett elő a 907-es pozsonyi csata filmforgatásáról, de áttette székhelyét Hollywoodba, és most Washingtonban dolgozik. Kiderült aztán, hogy nem kell nekünk mindig exportálnunk a hülyeséget (noha kiapadhatatlan a hazai készletünk), van abból bőven tengerentúlon is.

Egyszersmind fölidéztem a Mini két évvel ezelőtti Trumpnál tett látogatását, megvan róla a felvétel, ha valakinek kételyei lennének arról, hogy milyen mérgezett egerek kezében van a varázspálca ma a világ számos pontján, a kis mozgófilmes emlék bárkit meg tud győzni. Jön Trump, ez az atombombagombos óriáscsecsemő, s eltolja maga elől a kamerák elé törekvő balfácánokat. Rögtön ott terem a nyomában a magyar sámán, édesen vigyorgó közös sírásónk, akinek nyilvánvalóan nincs más célja, minthogy láttassa magát a nagy sárgahajú törzsfőnök közvetlen közelében. Most, hogy a marhák betörtek a Capitoliumba, többször is visszanéztem ezt az árulkodó felvételt, remélem, nem tudják a Karamella netsámánjai letöröltetni. Ott vigyorog a káeurópai fekete macska a világ ura mellett. Tisztára mint mikor Salvini vagy Strache mellett puccolt. Megszámlálhatatlan az áldozatai száma. Ahová ez beteszi a lábát, ott garantált lesz a viszály és a széthúzás.

Nem klappol

A végén jön a szégyenteljes romlás és pusztulat, miként az a nagy amerikai hadovagép esetében is megtörtént. Azzal a különbséggel, hogy Orbán legnagyobb, leghíresebb áldozata, noha mindent megtett érte, nem tudta lenullázni az amerikai igazságszolgáltatást. S elkezdte ugyan kiszedegetni a demokrácia építőköveit a falból, de leomlasztani nem tudta. A Mini már rég túljutott ezen. Többen 2006-os párhuzamot kezdtek emlegetni (a tévészékház elfoglalását párhuzamba állítva), s 2022-re jósolták ugyanazt, mint ami most Amerikában a Capitoliumnál történt. Nem klappol, mert Orbán kezében ott a rendőrség, a katonaság és a bíróság. Itt, ha bemenne a sámán a parlamentbe (választási vereség esetén), senki nem állná az útját, hisz a Mini megaszonta évekkel ezelőtt, hogy a haza nem lehet ellenzékben.

És nem is lesz, mert minálunk rendes számítógépes választási rendszer is van, ami a legváratlanabb pillanatokban le tud állni. És órákon át képes megkukulni. Ami egyben azt is jelenti, hogy mi soha nem jutunk el arra a pontra, hogy a Mini sámánt legyen kénytelen beküldeni hatalmának megvédésére a törvényhozás épületébe.

Trump egyébként elég jól áll az M1-en, győzelmi esélyei azóta folyamatosan erősödnek, hogy a Karamella Minije kinyilvánította, nincs B-terv, csakis és kizárólag az elnök úr lehet a befutó (úgy vigyorgott mögötte, mint a lopótök, és Szijjártóval még akkor is Bident ekéztette, amikor már Pennsylvaniában és Georgiában is eldőlt a küzdelem). Az M1 tartja magát, mert ez egy rendkívül modern tévécsatorna, csapataink a Kunigundában simán győzelemre állnak a szovjetek ellen, az 56-os forradalmat Szájer József nyerte, a törökök is megálltak Mohácsnál, mert nem mertek továbbjönni a migráncskerítés miatt… De ez már lefutott lemez. Az M1 lesz az első, amit a győztes választások után az ellenzéknek rögtön másnap be kell záratni. De úgy, hogy a helyét sóval kell beszórni. Soha többé ne fordulhasson elő az, amit ezek elkövettek ellenünk. A Magyar Nemzet és az Origo elhal magától.

Kifosztás a járvány ürügyén

Regisztráltam oltakozásra, és csak feltételezem, hogy ér valamit a dolog, mert nincs annyi oltóanyag a láthatáron, amennyit fürkészportyász barátaink gyorsan be tudnának szerezni. Ha nincs a gonosz EU, még ennyi se lenne. Azon studérozok, hogy mi van azokkal, akiknek nincs számítógépük vagy okostelefonjuk, s nem email-en meg zoom-on tartják a kapcsolatot a külvilággal. Ők hogyan fognak regisztrálni?

Életszerű ötletem, hogy jobb lenne, ha a Mini és bandája sámáni göncökbe bújva folytatná a földharcot a vírus ellen. Szeánszokat lehetne tartani, milyen jól mutatna az M1-en, amint botokkal és álarcokkal fölszerelkezve brummognának az államtitkárok a Mini instrukciói alapján a puszta kézzel legyőzött vírus holt teteme fölött. Jöhetne Demeter meg a többi fasza kis költőjük, hogy megénekeljék a csudálatos gyűrkőzést. A végén a Mini egy felhő szélén ücsörögve nézhetné végig nagy művét, Agyarország teljes lerombolását. Benne olyan jelenetekkel, amelyeken Szájer meztelen seggel ereszkedik lefelé az ereszen, Borkai meg kólás lányokat dugogat.

Erről a dugásról jut eszembe: pusztán a TAJ-számom, melyet megadtam, elég lesz-e ezeknek ahhoz, hogy meg tudják mondani, hová, melyik oltópontra menjek a csodavakcinámért? Abban bízom, hogy talán sejtik, s nincs ugyan B-tervük, de ennyit azért még képesek megoldani. Kormányozni nem tudnak, mert a járvány idején is folytatódik az ellenzéki városok és kerületek lerablása, de talán azt mégsem szeretnék, hogy kihaljunk mellőlük teljesen. Hülyén adná ki magát, ha nem lennének olyanok, akiktől lopni lehet. Ezt még Orbán se merné vállalni. Holló a hollónak nem vájja ki a szemét. Egymástól mégse lophatnak.

Ez volt a sámános 2-es, jöjjön a fagyos 3-as. Dermesztőnek ígérkezik.

Előző hét

Capitolium

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük