Lőttek a Széna téri buszállomásnak – az ok: (egyelőre) ismeretlen!

2019. augusztus 10-étől a Széna téri autóbusz-állomás megszűnik. A Zsámbéki-medence felé közlekedő autóbuszok a Széll Kálmán térről, a Dékán utca kereszteződésénél kijelölt megállóhelyekről indulnak, változatlan időpontokban.

Ne keresse a miértre a választ, egyelőre nincs…

A Zsámbéki-medence felé közlekedő autóbuszjáratok indulási helye átkerül a Széll Kálmán tér Dékán utca és Szilágyi Erzsébet fasor közötti szakaszára. A változással egy időben egyes fővárosi közösségi közlekedési járatok végállomási megállóhelye is módosul. Augusztus 10-től a Volánbusz járataira érvényes menetjegyeket és bérleteket a BKK Széll Kálmán téri ügyfélközpontjában is meg lehet majd vásárolni.

szena-ter
fotó: volanbusz.hu

Az utolsó járat a Széna térről

augusztus 10-én 0:05-kor, míg az első járat a Széll Kálmán térről augusztus 10-én 5:10-kor indul.

A Budapestre érkező autóbuszok végállomása is a Széll Kálmán tér.

1-es kocsiállásról induló autóbuszok:

781782783784785786787789791

Célállomások: Budakeszi, Páty, Biatorbágy, Zsámbék, Mány, Szomor, Gyermely, Bicske, Bajna, Nagysáp, Herceghalom

2-es kocsiállásról induló autóbuszok:

793794795

Célállomások: Budakeszi, Zsámbék, Telki, Perbál, Budajenő, Tök

Jegyvásárlás

A Széll Kálmán téren csak előre megváltott menetjeggyel vagy bérlettel szállhatnak fel az autóbuszokra, melyeket a BKK ügyfélközpontjában mindennap 5:30 és 22:00 között, illetve a kocsiállások környezetében elhelyezett automatákból vásárolhatnak meg.

Néhány utazói vélemény.

“Lesz ott káosz! Már így is zsúfolt lett a végállomás a tér felújítása óta (előtte is zsúfolt volt, de elfértek).”

“Tipikus példája annak, ha egy hülyét bíznak meg valami megoldásával, és még hatalmat is kap hozzá, hogy megvalósítsa. Aki ezt kitalálta azt szó szerint karóba kell húzni!”

“Aki a tömegközlekedést és a megállókat tervezi, sosem járt tömeggel vagy nagyon rég …lila gőze sincs a a gyalogkakukkok közlekedési szokásairól,csak elméletei vannak .”

“A Széll Kálmán tér tervezésekor elkövették az összes hibát amit el lehetett. Ez a Volánbuszos történet teszi fel a cseresznyét a habra!”

“A jelenlegi buszokat sem képes kiszolgálni a felújított Széll Kálmán tér sajnos, erre még jönnek most a volánok. És ne beszéljünk arról ha bejött egy villamos vagy metrópótlás hirtelen, akkor megáll a környék a szélső sávokban vészvillogóval álló buszok miatt. A visszaforduló buszsáv a Szilágyi Erzsébet felőli oldalon egy külön vicc kategória, egy szóló busz sem fér el benne, nemhogy csuklós (pl.villamospotló). Félreállni pihenőidőben szintén körülményes. Érdemes lenne nézni egy statisztikát, hány busz-busz közti esemény volt a felújítás óta. Ja és a méterre megvannak a buszmegállók 15m kb, a meki előtti oldalon de oda a 12-13 méteres busszal nem lehet beállni csak jàrdàzàssal, vagy kint marad a busz vége, magyarul megint leblokkoltuk a szélső forgalmi sávot.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük