Lövések a Dubajba tartó repülőgépen – gépeltérítés folyamatban…..

A Daily Star beszámolója szerint, egy férfi a felszállást követően elővette a fegyverét és elkezdett hadonászni vele, majd rálőtt az egyik légiutas kísérőre. A fegyveres mindezek után megkísérelte átvenni a gép fölött az irányítást – számolt be a blikk.hu.

A személyzet megpróbálta megakadályozni,

hogy a férfi behatoljon a pilótafülkébe, csakhogy közben kiderült, hogy öngyilkos merénylethez előkészített, bombákkal felszerelt mellényt viselt. A fegyveres állítólag azt követelte, hogy beszélhessen a Bangladesi miniszterelnökkel és a vezető kormányzati hivatalnokokkal.

Az eredetileg Dubajba tartó gép, a bangladesi Csittagong repülőtéren szállt le

Úgy tudni, a járat összes, 142 utasát sikerült a kényszerleszállást követően kimenekíteni, csupán a merénylő és két alkalmazott maradt a fedélzeten.

A Biman Airlines egyik hivatalnoka így nyilatkozott az esettel kapcsolatban:

„A repülőgép felszállta után az egyik utas egy pisztolynak kinéző tárgyal kezdte el fenyegetni az utasokat. A repülőgép-személyzetének sikerült tájékoztatnia a pilótafülkét a fegyveres férfiról. Golam Shafi pilóta utasította a legénységet, hogy kezdjék el a biztonsági eljárást, majd tájékoztatta az esetről a Chattogrambeli földi irányítást, hogy engedélyezzék a kényszerleszállást.”

Kapcsolódó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük