Berobbannak a lakáspiacra a jegybanki alapítványok, a Váci út környékén építkezhetnek.

A XIII. kerületi önkormányzat a Matolcsy-alapítványok bevásárlása után rögvest módosította az építési szabályzatát, mégpedig úgy, hogy lakások is épülhessenek a volt Csavargyár helyén. A kormány gyorsítandó az ügymenetet a tervezett ingatlanfejlesztést nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházássá nyilvánította a múlt héten. Most a fővároson a sor, ha jóváhagyja, akkor 90 méteres magasház is lesz a Váci út 160-168. szám alatti területen.

Ez lesz az egyik legnagyobb budapesti fejlesztés

A három telekből álló ingatlanegyüttest annak idején több mint 17 milliárd forintért (55,2 millió euróért) vette meg az Optima Zrt., a Pallas Athéné Alapítványok vagyonkezelője. Az ingatlanon az egyik legnagyobb budapesti fejlesztést tervezik: csaknem 200 ezer négyzetméteren építhetnek irodákat, kereskedelmi ingatlanokat és lakásokat.

Az Optima a 24.hu kérdésére azt írta, hogy az új negyedben 150 ezer négyzetméter iroda épül, a fennmaradó 50 ezer négyzetméteren üzletek, szolgáltatói bázisok, lakások, új, revitalizált közterek, parkok is lesznek majd, ahogy az egy új központhoz illik.

A területen lakások a módosított szabályzat szerint a tömb nyugati oldalán építhetők. Ez a terület a Dunára, illetve egy jacht-klubra néz, távolabb a Marina-parti luxuslakások helyezkednek el. A MNB-alapítványok lakásai így a Marina-parti luxuslakások meghosszabbításaként is felfoghatók.

Optima: nem építenek lakásokat a Váci úton az MNB-alapítványok

Lakások és 90 méteres magasház építése sem szerepel a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által létrehozott Pallas Athéné Alapítványok vagyonát kezelő Optima Befektetési Zrt. Váci útra tervezett üzleti negyed beruházásában  – közölte az Optima az MTI-vel.

Mint írták, ezzel kapcsolatban téves információk jelentek meg kedden több hírportálon.

A projekt a fővárosi és az önkormányzati szabályozási környezetnek megfelelően előkészítési folyamatban van – olvasható a közleményben.

Az Optima Zrt. tavaly szeptemberben jelentette be, hogy megvásárolta a Váci út 160-168. szám alatt található, három telekből álló területet, 55,2 millió euróért (17,1 milliárd forintért). Az akkori tájékoztatásuk szerint a mintegy 7 és fél hektáros telken több mint 200 ezer négyzetméteren iroda, kereskedelmi terület, valamint lakások építhetők.

(forrás: 24.hu, MTI)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét