Sorting by

×

Még mindíg jól jöhet – Ma és holnap így közlekedj Budapesten

Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az év végi ünnepi időszakban is folyamatosan biztosítja a közösségi közlekedési szolgáltatást – jelzik közleményükben, ha esetleg ezt valaki nem vette volna észre. Ilyen lesz a közlekedés.

December 24-én, szenteste

15 és 16 óra között indulnak az utolsó nappali járatok, ezt követően az éjszakai járatokkal és a HÉV-ekkel lehet közlekedni.

A korábbi évekhez hasonlóan a nappali járatok 15 és 16 óra között indulnak utoljára, ezt követően az éjszakai járatokkal lehet utazni, valamint közlekedik a H5-ös, a H6-os, a H8-as és a H9-es HÉV is. Az éjszakai járatok kb. 15:30 és 16 óra között indulnak el.

  • A 6-os villamos 16 óra és 20 óra között 10 percenként, 20 órától 15 percenként közlekedik.
  • A 100E autóbusz a pénteki napokra meghirdetett menetrend szerint közlekedik, az utolsó autóbusz éjjel 0:25-kor indul a Deák Ferenc térről, illetve 1:05-kor a Liszt Ferenc Repülőtérről.
  • a 200E autóbusz 16 óra után 30 percenként közlekedik.

Az éjszakai autóbuszjáratok 16 óra után az éjszakai időszakban megszokott ütem szerint közlekednek, ezen felül 16 óra és 18 óra között, többletindulások közlekednek

a 907-es, a 909A, a 914-es, a 916-os, a 923-as, a 931-es, a 950-es, a 950A, a 956-os, a 973-as, a 979-es, 979A és a 990-es vonalakon.

  • A 934-es autóbusz 18 óráig Pesterzsébet és Békásmegyer, utána a munkanapi közlekedési rend szerint csak a Nyugati pályaudvar és Békásmegyer között közlekedik.

A H5-ös, a H6-os, a H8-as és a H9-es HÉV 16 óra után a hétvégi gyakoriság fokozatos csökkentésével közlekedik. Csömörre cinkotai átszállással lehet eljutni. A vonatok indulási időpontjai így alakulnak.

  • A H7-es HÉV a nappali járatokhoz hasonlóan kb. 16 óráig jár, azt követően a 979-es éjszakai busszal lehet eljutni Csepelre.

December 25-én és 26-án

ünnepnapi, 27-től 31-ig iskolaszüneti menetrend lesz érvényben. Szilveszter éjszaka minden éjszakai autóbuszjárat jelentősen sűrűbben indul, továbbá az M2-es, az M4-es metró és a 4-es és a 6-os villamos, valamint a HÉV-ek is közlekednek, illetve hosszabb üzemidővel jár az M1-es metró.

December 25-én és 26-án, karácsony első és második napján a nappali járatok ünnepnapi, illetve munkaszüneti napi közlekedési renddel közlekednek. December 27-től, hétfőtől 31-ig, péntekig az iskolaszüneti menetrend lesz érvényben, emellett az utasforgalom változása és a gyengébb közúti forgalom miatt a metróvonalakon, továbbá számos villamos-, trolibusz- és autóbusz év végi menetrend szerint indul.

Az utasforgalom változása miatt nem közlekedik az 1M, a 10-es és a 261E járat. Ebben az időszakban valamennyi HÉV-vonalon módosított, év végi menetrend szerint járnak a vonatok, a részletek itt olvashatóak.

Január 1-jén

a nappali járatok ünnepnapi, illetve munkaszüneti napi rend szerint viszik az utasokat.

Az M3-as metrópótlás december 24. és január 2. között mindennap a munkanapi közlekedési rend szerint zajlik, azaz a metró Újpest-központ és a Lehel tér, illetve Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér között jár, a Lehel tér és a Nagyvárad tér között pótlóbusszal utazhatnak.

A Budapesti Közlekedési Központ a karácsonyi ünnepi időszakban és szilveszterkor a megváltozó utasforgalmi igényekhez igazodó közlekedési rendet vezet be.

December 31-éről január 1-jére virradó, szilveszter éjszaka a várhatóan megnövekedő utasforgalom miatt valamennyi éjszakai autóbuszjárat jelentősen sűrűbben indul, illetve

egész éjjel közlekedik az M2-es és az M4-es metró, a 4-es és a 6-os villamos, továbbá minden vonalon egész éjjel közlekedik a HÉV. Ezen felül hosszabb üzemidővel jár az M1-es metró.

Január 1-jén, szombaton a nappali járatok ünnepnapi, illetve munkaszüneti napi renddel közlekednek.

Az M3-as metró december 24. és január 2. között minden nap Újpest-központ és a Lehel tér, illetve Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér között jár, a Lehel tér és a Nagyvárad tér között pedig pótlóbusszal utazhatnak.

Ne feledd, így közlekedj az ünnepek idején!

Forrás

Kapcsolódó

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.