Ma Időközi országgyűlési képviselőválasztás Dunaújvárosban – Újabb próbatétel előtt az ellenzéki összefogás

Az őszi helyhatósági választáson Pintér Tamást a Jobbik országgyűlési képviselőjét Dunaújváros első emberévé választották. Ma a polgármester parlamenti  megüresedett helyére voksolhatnak be valakit a dunaújvárosiak. A  tisztségért hatan indulnak.

Komoly a tét, és nemcsak Dunaújvárosi léptékben

A tét sokkal nagyobb mint egyetlen ellenzéki hely az országgyűlésben, ugyanis az őszi választások után, ez a voksolás akár elégedettségi mérésnek is megfelelhet. Arról nem is beszélve, hogy először van faltól falig teljes összefogás az ellenzéki pártok között, és így onnan teljes a támogatottsága Káló Gergely jobbikos jelöltnek.

A szavazólapokon – sorsolás alapján – a következő sorrendben szerepelnek a jelöltek:

 • Árgyelán János (Mi Hazánk),
 • Medveczki Zoltán (Zöldek),
 • Sürü Renáta (független),
 • Kálló Gergely (Jobbik-DK-LMP-MSZP-Momentum-PM), Borbély József (Tempo Párt),
 • Molnár Tibor (független).

Utóbbi jelölt a Fidesz támogatásával indul – ezt még január elején Dorkota Lajos, a nagyobbik kormánypárt választókerületi elnöke jelentette be.
Eredetileg hét jelöltet vett nyilvántartásba az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság, ám a független Törökné Juhász Ilona visszalépett.
A választókerületben 67 471-en jogosultak voksolásra, közülük az átjelentkezéssel szavazók száma 27, ők a választókerületen belül jelentkeztek át. Öten külképviseleten szavaznak, a voksukat tartalmazó urnákat hazaszállítják, és a kijelölt szavazókörben fogják összeszámolni, a vasárnap leadott szavazatok közé keverve.
A választásra jogosultak reggel 6 és este 7 óra között adhatják be szavazatukat.

Egy hozzászólás itt: “Ma Időközi országgyűlési képviselőválasztás Dunaújvárosban – Újabb próbatétel előtt az ellenzéki összefogás

 • 2020.02.16 - 09:10
  Közvetlen hivatkozás

  Bravó, ellenzéki n@gykoalíció ! … Csak így összefogva, mert így érdemes !

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük