Az őszi helyhatósági választáson Pintér Tamást a Jobbik országgyűlési képviselőjét Dunaújváros első emberévé választották. Ma a polgármester parlamenti  megüresedett helyére voksolhatnak be valakit a dunaújvárosiak. A  tisztségért hatan indulnak.

Komoly a tét, és nemcsak Dunaújvárosi léptékben

A tét sokkal nagyobb mint egyetlen ellenzéki hely az országgyűlésben, ugyanis az őszi választások után, ez a voksolás akár elégedettségi mérésnek is megfelelhet. Arról nem is beszélve, hogy először van faltól falig teljes összefogás az ellenzéki pártok között, és így onnan teljes a támogatottsága Káló Gergely jobbikos jelöltnek.

A szavazólapokon – sorsolás alapján – a következő sorrendben szerepelnek a jelöltek:

  • Árgyelán János (Mi Hazánk),
  • Medveczki Zoltán (Zöldek),
  • Sürü Renáta (független),
  • Kálló Gergely (Jobbik-DK-LMP-MSZP-Momentum-PM), Borbély József (Tempo Párt),
  • Molnár Tibor (független).

Utóbbi jelölt a Fidesz támogatásával indul – ezt még január elején Dorkota Lajos, a nagyobbik kormánypárt választókerületi elnöke jelentette be.
Eredetileg hét jelöltet vett nyilvántartásba az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság, ám a független Törökné Juhász Ilona visszalépett.
A választókerületben 67 471-en jogosultak voksolásra, közülük az átjelentkezéssel szavazók száma 27, ők a választókerületen belül jelentkeztek át. Öten külképviseleten szavaznak, a voksukat tartalmazó urnákat hazaszállítják, és a kijelölt szavazókörben fogják összeszámolni, a vasárnap leadott szavazatok közé keverve.
A választásra jogosultak reggel 6 és este 7 óra között adhatják be szavazatukat.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here