Ma még napsütés, de a holnaptól ránk veri az ajtót a tél!

 Magyarországra is benéz a tél. Ne keseredjen el, idézze fel a gyönyörű hosszú ősz pillanatait és várja derűsen a tavaszt!

Ez lesz!

Vasárnap legyengül a légmozgás, így a hajnali, reggeli órákban növekszik a ködhajlam, illetve többfelé, főként a Dunántúl felett kialakulhat változó vastagságú felhőtakaró is. Napközben a ködfoltok és felhőzet vékonyodását, eltűnését követően több-kevesebb napsütés a legvalószínűbb, de a nyugati, délnyugati térség felett megmaradhat a felhőzet, melyből elvétve hószállingózás is előfordul.

A délután folyamán, délnyugaton, majd este, éjjel a középső, majd északi, északkeleti térségben is erősen megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Éjszaka, helyenként hószállingózás, gyengébb, szemerkélő eső, havas eső is előfordul.

Hétfőn erősen felhős, borongós időben, további szórványos, gyenge csapadékra van kilátás. A csapadék halmazállapota vegyesnek, változónak ígérkezik, előfordulhat hószállingózás, szitáló havas eső, eső is. A lehulló télies halmazállapotú csapadék is gyorsan elolvad.

Este kissé vékonyodhat a felhőtakaró, megszűnnek a szitálások, majd az éjszaka második felében, hajnalban, délnyugat felől intenzívebb csapadékmező érkezése valószínű. Eleinte a nyugati határvidéken előfordulhat változó, télies halmazállapot is, de túlnyomórészt eső hullik.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

vasárnap reggel -3 – +2,

vasárnap délután északnyugaton, nyugaton 5, délkeleten, keleten 6 – 8,

hétfő reggel délnyugaton +3, északon -1 fok körül alakul.

18.

vasárnap

19.

hétfő

20.

kedd

21.

szerda

22.

csütörtök

23.

péntek

24.

szombat

~6h. -3 – +2 +3 \ -1 +4 \ -1 +3 ~ +6 +5 +5 +5
~14h. 5 – 8 +5 \ +2 +2 / +7 +6 +10 \ +5 +7 ~ +11 +9 \ +6

 

A hét többi napja a folytatásban.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük