Sorting by

×

Kinyer holnap? – Mert ma nem lesz előválasztási végeredmény! – Frissítve!

Az előválasztás Facebook-oldalán megerősítették: nem várható, hogy ma megérkezzen a miniszterelnök-jelölti választás végleges eredménye.

Akkor holnap, vagy holnapután….

Mint írják, 10 órakor országszerte húsz különböző helyszínen indult el a szavazatok összeszámolása. A szavazatszámlálás azonban az előzetesen vártnál lényegesen lassabban halad.

Ennek oka, hogy a szavazólapokat nem pecséttel, hanem QR-kódok használatával hitelesítették.

A számlálás során a számlálóbiztosoknak ezt kell ellenőrizniük, ezért ismételten beolvassák a QR-kódokat, ami a vártnál több időt vesz igénybe.

Jelenleg az 1 008 076 egyéni és miniszterelnök-jelölti szavazólapból óránként 50-70 ezer szavazólapot tudnak „kicsippantani” a szavazatszámlálók.

A folyamat különösen Budapest halad lassan,

ahol harminc választókerület, azaz az ország közel egyharmadának eredményét fogják megállapítani.

A fentiek miatt kimondható, hogy ma nem várható a miniszterelnök-jelölti választás végleges eredménye. Az első választókerületekből azonban hamarosan összeáll az az adat, amit az OEVB pontosnak és hitelesnek tekint ahhoz, hogy a nyilvánosság számára is kihirdesse az eredményt

– közölték.

Hont András ötlete…

“Tisztelt Országos Előválasztási Bizottság!

A szabadidejüket föláldozó számlálók iránt érzett megbecsülés adta végtelen türelemmel szeretnék egy tanácsot átnyújtani. Szerintem először számolják meg a szavazatokat, majd közöljék, hogy ez nem hivatalos végeredmény, ahol nagy a különbség, illetve a miniszterelnök-jelölteknél úgysem változik jelentősen az eredmény, és utána ráérnek a QR-kódokkal szarakodni.”

Frissítve!

Kapcsolódó

átver

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Egy hozzászólás itt: “Kinyer holnap? – Mert ma nem lesz előválasztási végeredmény! – Frissítve!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.